Σιζόπουλος: Ικανοποίηση για το έργο που επιμελείται η Ε.Φ

Με την επίσκεψη στο ΚΕΝ Πάφου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων .

Μιλώντας μετά το πέρας της επίσκεψης του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος συνοδεύονταν από τα μέλη της Επιτροπής και τους Βουλευτές της Επαρχίας Πάφου εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση και ευαρέσκεια του για το έργο που επιτελείται από το μόνιμο στρατιωτικό δυναμικό της Ε.Φ. καθώς επίσης και για τις εγκαταστάσεις τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων των Κέντρων Εκπαίδευσης και την σοβαρότητα

με την οποία αντιμετωπίζονται τα διάφορα προβλήματα τα οποία – όπως είπε- είναι λογικό να προκύπτουν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Επεσήμανε ωστόσο, πως μέσα απ’ αυτή την εμπειρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας έχει αποκομίσει σημαντικά στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν και την επιτροπή Άμυνας, αλλά και με τις εισηγήσεις της να γίνουν πρόσθετες βελτιώσεις όσον αφορά τον στρατωνισμό αλλά και την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων η οποία, όπως παρατήρησε, διεξάγεται μέσα σε πάρα πολύ καλές συνθήκες.

«Μέτρα για την Τουρκία »

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Αναρίτας, ερωτηθείς για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την κατάσταση στην Τουρκία απήντησε “ είμαστε ενήμεροι, αυτό το οποίο χρειάζεται, αφού αποτελούν μια αστάθμητη παράμετρο τα όσα σήμερα συμβαίνουν στην Τουρκία, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί” , αφού –όπως είπε- “δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή η κατάσταση με ποιο τρόπο ενδεχομένως θα εξαχθεί , ποια πολιτική θα ακολουθήσει απ’ εδώ και πέρα ο πρόεδρος της Τουρκίας ,με την ισχυροποίηση η οποία ουσιαστικά θα απολαμβάνει”.

Ο κ. Σιζόπουλος εκτίμησε πως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενες αυξημένες διεκδικήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στο κυπριακό.

Επεσήμανε ακόμη πως θα πρέπει σύντομα το Εθνικό Συμβούλιο να λειτουργήσει πάνω σε μια αναβαθμισμένη βάση και να μπορέσει να διαμορφώσει μια εθνική πολιτική αντιμετώπισης ,οποιονδήποτε πρόσθετων ή έκτακτων κινδύνων που μπορούν να προκύψουν μέσα απ’ αυτή την κατάσταση, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα