Αναβάλλεται για την Πέμπτη η απόφαση για τους οκτώ Τούρκους

Αναβάλλεται για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, η απόφαση για τους οκτώ συλληφθέντες Τούρκους στρατιωτικούς,οι οποίοι βρέθηκαν ενώπιον του αυτόφωρου δικαστηρίου εξαιτίας του ότι, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Οι οκτώ συλληφθέντες αιτήθηκαν τριήμερης αναβολής, με το αιτιολογικό της καλύτερης προετοιμασίας της κατάθεσής τους, αίτημα που αποδέχθηκε η δικαστής και έτσι το αυτόφωρο θα παραταθεί.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, έχουν ήδη υποβάλει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

The Latest: 8 Turkish

military due in Greek court https://t.co/eITCeke5om

— TBO.com (@TBOcom) July 18, 2016

Οι οκτώ κρατούμενοι, στους οποίους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απέδωσε χθες τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, επρόκειτο να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στην υπηρεσία ασύλου, μετά την υποβολή ηλεκτρονικά, το βράδυ του Σαββάτου, της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων συνεντεύξεων επί τους αιτήματός τους.

Court grants 3 days extension to #Turkey 8 officers to prepare their case. Trial resumes Thursday noon. They will be detained until then.

— Giorgos Christides (@g_christides) July 18, 2016

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο πρώτος τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

#turkey 8 officers just arrived at court. Police bar entry to anyone with phone or camera . pic.twitter.com/IPQ4uof5uZ

— Giorgos Christides (@g_christides) July 18, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα