Σιζόπουλος: "Η πληροφόρηση Μιλλιέτ μάλλον είναι έγκυρη"

Για τα όσα προέκυψαν από τις διαπραγματεύσεις αλλά και απο τα δημοσίευμα στον τ/κ τύπο μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ως καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα.

"Υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Μέσα από οποιαδήποτε ρύθμιση για περιουσίες, υπάρχει κίνδυνος λόγω του ότι προνομιούχες περιουσίες στα κατεχόμενα, έχουν αξιοποιηθεί, οι παράνομοι έποικοι θα έχουν τον πρώτο λόγο. Στις ελεύθερες περιοχές η πλευρά μας συντήρησε περιουσίες, άρα πάλι οι τ/κ θα έχουν τον πρώτο λόγο", σημείωσε ο κ.Σιζόπουλος.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της Μιλλιέτ, που κάνει λόγο για λύση στο περιουσιακό βάσει "συναισθηματικών δεσμών", ο κ.Σιζόπουλος ανέφερε ότι, "Η ουσία είναι ότι δεν εγκατέλειψαν οικειοθελώς την περιουσία τους όσοι την εγκατέλειψαν, αλλά λόγω πολέμου, εκτοπισμού. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το απαλλοτριώσει αυτό. Το τι θα κάνει ο καθένας την περιουσία του, είναι δικαίωμα του καθενός. Αν ο νόμιμος ιδιοκτήτης δεν δεχθεί τότε τι γίνεται", διερωτήθηκε ο κ.Σιζόπουλος.

"Κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει πει τι θα γίνει με το κόστος των αποζημιώσεων. Είτε θα δοθούν δάνεια, είτε θα τα καταβάλει ο φορολογούμενος πολίτης. Και κακά τα ψέματα, ο Ελληνοκύπριος θα τα επωμιστεί. Για να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να αφήσουμε τον ιδιοκτήτη να αποφασίσει για την περιουσία του", σημείωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

"Κάποιοι προτάσσουν τα ψηφίσματα ΟΗΕ για διζωνική. Η πολιτική ισότητα όμως που παραβλέπουν δεν εξυπακούεται και αριθμητική ισότητα", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα