Σιζόπουλος: Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ΓΕΣΥ

Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ΓΕΣΥ, δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, τονίζοντας πως εντός του Κυβερνητικού σχήματος υπάρχουν πολλές και συγκρουόμενες απόψεις σχετικά με τη μορφή εφαρμογής του νέου σχεδίου Υγείας που πάει για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο κ. Σιζοπουλος είπε πως το κόμμα του δεν μπορεί να εμπιστευτεί

μια Κυβέρνηση, όταν μέχρι στιγμής δεν έχει μια συγκεκριμένη και συγκροτημένη σκέψη και παρουσιάζει παράλληλα αντιφάσεις.

«Να θυμίσω ότι ξεκίνησε με πολυασφαλιστικό σύστημα, συνέχισε ως μονοασφαλιστικό και κάποιοι θέλουν να ανοίξουν την πόρτα για το μεικτό. Ξεκίνησε με έξι νοσοκομειακούς οργανισμούς αυτόνομου ιδιωτικού δικαίου και σήμερα καταλήγει σε ένα δημοσίου δικαίου. Είναι μια Κυβέρνηση που θέλει να ιδιωτικοποιήσει ημικρατικούς οργανισμούς και σήμερα θέλει να συστήσει ημικρατικό οργανισμό για την Υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί το Kόμμα του δεν κατέθεσε τροπολογία επί του νομοσχεδίου, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι στην προτελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, τέθηκε κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτραπεί και δεν θα γίνει καμία τροποποίηση των νομοσχεδίων.

«Μόνο εάν η δυνατότητα του ασθενή για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου δεν κατοχυρώνεται, είπαμε θα καταθέσουμε τροπολογία. Και ο λόγος ήταν απλός: Aπό την προτελευταία τροπολογία μέχρι την τελευταία υπήρχαν αλλαγές πάνω στο κείμενο του νομοσχεδίου. Πολλές φορές, άλλο νομοσχέδιο συζητάμε στη Βουλή και άλλο φτάνει στην ολομέλεια για έγκριση.

Ο κ. Σιζόπουλος υπενθύμισε ότι το θέμα του ΓΕΣY τέθηκε πρώτη φορά το 1968 από τον Βάσο Λυσσαρίδη, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2001, ήταν αποτέλεσμα της άσκησης πίεσης στην Κυβέρνηση Συναγερμού από πλευράς ΕΔΕΚ. «Κάποιοι πρέπει να αναρωτηθούν ποιοι ευθύνονται για τη μη εφαρμογή του ΓΕΣΥ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα