Melios Zoo: «Αχάπαρος» ο Υπουργός – Τα εισάγω νόμιμα

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Υπουργού Γεωργίας μίλησε ο Μενέλαος Μενελάου, ιδιοκτήτης του Melios Zoo, ο οποίος βρέθηκε (ξανά) στο επίκεντρο μετά τον σάλο που προκλήθηκε με αγρινά που τίθενται προς πώληση στο Facebook.

Μετά και από τις σημερινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος τόνισε ότι ο εν λόγω

ζωολογικός κήπος θα κλείσει, ο κ. Μενελάου απάντησε ότι ο Υπουργός είναι «αχάπαρος», τονίζοντας, παράλληλα, ότι έχει πλήρη επίγνωση του σκληρού χαρακτηρισμού που κάνει χρήση.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Μενελάου, κάποια από τα ελάφια που έχει στο πάρκο του, τ’ αγόρασε από το ίδιο το Υπουργείο Γεωργίας, όταν είχε προκηρύξει σχετικές προσφορές, στις οποίες πήρε την ανάλογη έγκριση. Μάλιστα, ο Μενέλαος Μενελάου υποστήριξε ότι κατέχει σχετικές αποδείξεις πληρωμής που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο ιδιοκτήτης του Melios Zoo, μιλώντας στο Sigmalive, ανέφερε ότι η εισαγωγή των άγριων ζώων γίνεται διά της νόμιμης οδού, αφού εισάγονται ως κατοικίδια.
Ερωτηθείς από το Sigmalive αν θεωρεί και ο ίδιος ότι τα αγρινά και τα ελάφια είναι κατοικίδια, απάντησε ότι απλά ακολουθεί το «γράμμα του νόμου». Αντιθέτως, υποστήριξε ότι υπάρχουν άλλα πάρκα ζώων που εισάγουν παράνομα άγρια ζώα, δηλαδή χωρίς να τα δηλώνουν ως «κατοικίδια».

Γιατί βλέπει πόλεμο

Δύο είναι οι αφορμές που τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο, όπως εκτιμά ο ίδιος:
Α) Ότι δεν αποσύρει αγωγές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων
2) Ότι καταφέρνει να εισάγει εδώ και χρόνια τα ζώα, ως κατοικίδια.

Υψηλή η ζήτηση - Εισαγωγή από Ευρώπη

Ερωτηθείς κατά πόσο οι Κύπριοι επιδεικνύουν ζήτηση για την εν λόγω αγορά, ο κ. Μενελάου τόνισε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση, γι' αυτό και κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 20 χρόνια.
Τέλος, όπως διευκρίνισε ο κ. Μενελάου, τις πλείστες φορές τα ζώα εισάγονται από το Άμστερνταμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα