Σήμερα η τελευταία επίσημη εμφάνιση του Πρίγκηπα Φίλιππου

Ο 96χρονος πρίγκηπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα παραστεί σε μια επίσημη εκδήλωση την Τετάρτη, στην τελευταία του επίσημη εμφάνιση πριν την απόσυρση του από τη δημόσια ζωή.

Ύστερα από 22.000 δημόσιες εμφανίσεις κατά τα τελευταία 65 χρόνια, ο Φίλιππος θα παρευρεθεί στην παρέλαση των Βασιλικών Πεζοναυτών στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, αφού ο ίδιος έχει τον βαθμό λοχαγού πεζοναυτών.

Παντρεύτηκε την Βασίλισσα Ελισάβετ

στο Αβαείο του Γουέστ Μίνστερ το 1947 και το ζευγάρι αναμένεται να γιορτάσει την 70χρονη ή πλατινένια επέτειο γάμου του τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το παλάτι δήλωσε ότι ο Φίλιππος, που είναι και Δούκας του Εδιμβούργου, ενδεχομένως να συνοδεύσει την Ελισάβετ σε κάποιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Η Ελισάβετ χαρακτήρισε τον Φίλιππο ως τη «δύναμη και τον στυλοβάτη» της κατά τη διάρκεια της βασιλείας της παρά τα αδέσποτα σχόλια και γκάφες του που κόσμησαν πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Πάντως, η Βασίλισσα, ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο που γιόρτασε τα 91α της γενέθλια τον περασμένο Απρίλιο, θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά το πρόγραμμα επίσημων εμφανίσεων της.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα