Η νέα εποχή της GPS SEE / Valencia CF Cyprus

Οι λόγοι που άλλαξε το όνομα της Arsenal, η επιμονή στην ίδια φιλοσοφία, η έλευση των Σατσιά, Οκκαρίδη και Γιατρού

Νέα διεθνή συνεργασία, νέα ονομασία και χρώματα, αλλαγές στο προπονητικό staff, αλλά παράλληλα διατήρηση της μοναδικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας και κουλτούρας που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια την ακαδημία που στεγάζεται στο αθλητικό κέντρο του Κεραυνού στο Στρόβολο. Αυτή είναι η νέα

εποχή της ακαδημίας που μετονομάζεται από την έναρξη της σεζόν 2017/2018 από Arsenal Soccer School Cyprus σε GPS South East Europe / Valencia CF Cyprus.

Οι «κανονιέρηδες» μετατρέπονται πλέον σε «νυχτερίδες», με τα περίπου 300 παιδιά της ακαδημίας να… αλλάζουν χρώματα στις στολές τους, όμως να διατηρούν την ίδια φιλοσοφία. Αυτό εξάλλου τονίζει ο διευθυντής της ακαδημίας Χαράλαμπος Σπύρου: «Είναι σημαντική η αλλαγή του ονόματος, κυρίως για την εικόνα μας, όμως το βασικό μήνυμα που στέλνουμε είναι πως η φιλοσοφία μας, η κουλτούρα μας, η πρώτη μας έγνοια που είναι τα παιδιά, το child safeguarding και ο διασκεδαστικός τρόπος εκμάθησης του ποδοσφαίρου, όλα μένουν τα ίδια».

Η αλλαγή από Arsenal σε Valencia

Η αλλαγή ονόματος της ακαδημίας ήταν επιβεβλημένη, μετά την πρόσφατη απόφαση της Arsenal FC να επικεντρωθεί μόνο στις μεγάλες διεθνείς αγορές, αφαιρώντας το license της απ΄ όλες σχεδόν τις σχολές που διατηρούσε διεθνώς. «Κινηθήκαμε πολύ οργανωμένα μετά την απόφαση της Arsenal FC και μετά από συζητήσεις εβδομάδων, μαζί με τους συνεργάτες μας από την Ελλάδα, καταλήξαμε σε συμφωνία με την Global Premier Soccer και την Valencia», τονίζει ο Χαράλαμπος Σπύρου, που συμπλήρωσε: «Μέσα από τη συνεργασία της Βαλένθια και της Global Premier Soccer -μία μεγάλη ομάδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου- και την επέκταση τους στην Κύπρο, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα τα παιδιά μας».

Η έλευση της Valencia CF και της GPS στην Κύπρο ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Ιουλίου 2017 στη Λευκωσία, στην οποία έδωσαν το παρών τους από τη Βαλένθια οι Διευθυντές Διεθνής Αθλητικής Ανάπτυξης και Ακαδημιών, καθώς και οι Διευθυντές Στρατολόγησης και Διεθνών Προγραμμάτων, Στρατολόγησης Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Νοτιοανατολικής Ευρώπης της GPS.

Το νέο staff

Πολύ σημαντικές προσθήκες για την GPS SEE / Valencia CF Cyprus είναι η έλευση τριών εξαιρετικών προπονητών, που στην αγωνιστική τους καριέρα έπαιξαν για την Εθνική Κύπρου. Ο Μαρίνος Σατσιάς, θρυλικός αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού σύμβουλου. Ο Στέλιος Οκκαρίδης, πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ, το πόστο του τεχνικού διευθυντή, ενώ ο Άντρος Γιατρού, πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, αναλαμβάνει ως head coach στις ηλικίες 2002, 2003 και 2004.

Ο Μαρίνος Σατσιάς μίλησε για την ενσωμάτωση του στην ομάδα της GPS SEE / Valencia CF Cyprus: «Οι στόχοι μου συμπίπτουν με τους στόχους της GPS SEE / Valencia CF Cyprus. Ήμουν παρών στη συνέντευξη Τύπου όπου όλες οι πλευρές μίλησαν για τον στόχο της εκμάθησης του ποδοσφαίρου και της προώθησης των ταλέντων. Η Βαλένθια χαρακτηρίζεται από το πάθος της, άρα ως Μαρίνος έχουμε κάτι κοινό, αφού και εγώ έπαιζα με πάθος!». Όσο για το ρόλο του: «Έρχομαι στη GPS SEE / Valencia CF Cyprus έχοντας οργανωτικό ρόλο. Μαζί με τον Στέλιο (σ.σ. Οκκαρίδη), ο οποίος θα είναι περισσότερο στο γήπεδο, και με τους άλλους εξαιρετικούς προπονητές όπως είναι ο Άντρος Γιατρού, θα φροντίζουμε όλα να κυλούνε ομαλά και βάση σχεδίου».

Ο Στέλιος Οκκαρίδης από την πλευρά του λέει: «Όταν έγινε η πρόταση από τον Άμπι (σ.σ. Χαράλαμπο Σπύρου), τον οποίον ήδη γνώριζα, την έκρινα ως μία εξαιρετική προοπτική, αφού θα με βοηθούσε στην ανέλιξη μου ως προπονητής. Επιπλέον, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για ανάπτυξη νεαρών από το μηδέν, κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όσον αφορά τη συνεργασία με τον Μαρίνο (σ.σ. Σατσιά), είμαστε φίλοι εδώ και χρόνια ενώ ταιριάζει απόλυτα και η φιλοσοφία μας στο γήπεδο».

Ο Άντρος Γιατρού, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια με μεγάλη επιτυχία στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και πριν δύο χρόνια δούλεψε στην Arsenal Κύπρου, επιστρέφει στην ακαδημία και τονίζει: «Η GPS SEE / Valencia CF Cyprus με εμπιστεύτηκε και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για μένα. Ανυπομονώ να δουλέψω με τα παιδιά και να δημιουργήσουμε ποδοσφαιριστές και σωστούς χαρακτήρες». Όσον αφορά τη συνεργασία με τους Σατσιά και Οκκαρίδη, λέει: «Υπήρξαμε αντίπαλοι στο γήπεδο. Ξέρω καλά και το έργο που έχουν κάνει ως προπονητές, με τον Στέλιο να έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ. Θέλω να τους βοηθήσω και αυτοί να με βοηθήσουν».

Προπονήσεις και ηλικίες

Τον Σεπτέμβριο επαναρχίζουν οι προπονήσεις στην ακαδημία, με τα τμήματα της σεζόν 2017/2018 να οργανώνονται για παιδιά γεννημένα μεταξύ 2002 και 2013. Οι προπονήσεις θα διεξάγονται τα απογεύματα Δευτέρας με Παρασκευής. Επιπλέον θα προσφέρονται και μαθήματα σε κορίτσια αλλά και ειδικές προπονήσεις για τερματοφύλακες. Οι μεγαλύτερες ηλικίες θα προπονούνται και μία φορά την εβδομάδα στη σχολή Forum στη Νήσου, στο κανονικών διαστάσεων ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Οι πληροφορίες για τις ώρες των προπονήσεων, καθώς και για τις τιμές, βρίσκονται αναρτημένες στο επίσημο page της ακαδημίας στο facebook.com/gps.valencia.cyprus. Επίσης, στη διάθεση του κόσμου είναι το τηλέφωνο 70008815.

Ποια είναι η Βαλένθια

Η Βαλένθια είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Ισπανίας. Ιδρύθηκε το 1919 και έχει κατακτήσει 6 τίτλους στη La Liga, 7 τίτλους στο Copa del Rey και 3 Κύπελλα UEFA ενώ έχει συμμετάσχει σε δύο τελικούς του UEFA Champions League, το 2000 και το 2001. Η Βαλένθια είναι η τρίτη ομάδα στην Ισπανία και μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών της, με περισσότερους από 50.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας. Η Βαλένθια έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις Ακαδημίες της και έχει βγάλει από αυτές παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Νταβίντ Σίλβα, ο Ισκο και ο Ζόρντι Άλμπα. Το Μάιο του 2009, η Βαλένθια άνοιξε το πρώτο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, το πρώτο του είδους στην Ισπανία, που προσφέρει πανεπιστημιακή εκπαίδευση σχετικά με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου και ενός προγράμματος MBA στη Διοίκηση του Αθλητισμού.

Website: http://en.valenciacf.com/

Ποια είναι η GPS

Η GPS είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς στον κόσμο, που παρέχει προγράμματα ανάπτυξης παικτών σε 22 Πολιτείες στις ΗΠΑ και δραστηριοποιείται σε άλλες 5 χώρες. Η GPS παρέχει μια μοναδική εκπαιδευτική δομή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. όσο και εκπαίδευση. Η GPS λειτουργεί Ακαδημίες στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Μέσω της παγκόσμιας επέκτασης της Global Premier Soccer, η Ακαδημία Νέων της Βαλένθια θα έχει πρόσβαση σε προγράμματα και παίκτες της GPS, ενώ η Βαλένθια θα εντοπίζει παίκτες που θα συμμετέχουν κάθε καλοκαίρι σε προπονητικό καμπ στην Ισπανία. Επίσης μέσω της συνεργασίας θα δημιουργηθούν περιφερειακές ομάδες της Βαλένθια που θα αγωνιστούν σε εθνικά και διεθνή τουρνουά.

Website: http://www.gps-international.net/southeasteurope

Keywords
Τυχαία Θέματα