Σήμερα είναι η ημέρα αποφάσεων, δήλωσε ο Ακιντζί

«Σήμερα είναι εκείνη η ημέρα. Σήμερα είναι η ημέρα αποφάσεων». Θα ήθελα να απευθυνθώ σε σας την πιο σημαντική ημέρα, μια ζωτική ημέρα για το μέλλον της Κύπρου με την έλευση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, που προσερχόμενος το πρωί στο συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, συνομίλησε με τους υποστηρικτές

της πλατφόρμας Unitecyprusnow, οι οποίοι συγκεντρώνονται κάθε μέρα έξω από τον χώρο των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι με τον πιο παραγωγικό τρόπο σήμερα θα κάνουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια και ό,τι περνά από το χέρι τους για να υπάρξει μια θετική επίδραση για τη μοίρα των επόμενων γενεών της Κύπρου «και θέλω να το πιστέψετε. Θα επιδείξουμε ζήλο για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα χωρίς να πνιγόμαστε στις λεπτομέρειες και επικεντρωμένοι στη μεγάλη εικόνα. Σε τέτοιες διαδικασίες, το πιο σημαντικό είναι οι πλευρές να βοηθούν η μια την άλλη».

Ο ίδιος, είπε, δεν έχει πρόθεση να επιρρίψει ευθύνες σε καμιά πλευρά, δεν είναι στόχος ούτε πρόθεσή του. Εάν όλες οι πλευρές βοηθήσουν η μια την άλλη και επικεντρωθούν στη μεγάλη εικόνα, μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος, πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν θέλει να δώσει μεγάλες ελπίδες, αλλά ούτε και θέλει να είναι απαισιόδοξος. «Υπάρχει μια σημαντική προσπάθεια για να παραχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα με καλή πρόθεση. Με την έλευση εδώ του Γ.Γ.».

Επανέλαβε τη θέση του ότι υπερασπίστηκε την πρόταση για πακέτο και εξέφρασε την ελπίδα όλες οι πλευρές εντός αυτού του πακέτου να βρουν στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν τις κοινότητές τους και να φύγουν από 'δω όλοι με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την πρόταση Αναστασιάδη μετά που την αξιολόγησε η τ/κ πλευρά, ο κ. Ακιντζί απέφυγε να απαντήσει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα