Σημαντική νίκη της ΕΝΠ επί του ΑΠΟΕΛ

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου απέδειξε ξανά πως είναι ικανή για πολλά πράγματα. Χθες πέτυχε μία μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ με 82-76 για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό από πλευράς θεάματος, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι το τέλος για τη νίκη.

Οι «βυσσινί» παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης

και έφυγαν με το νικηφόρο αποτέλεσμα. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γκέρι Μπλέικς με 25 πόντους (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ). Για τον ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε ο Ακίμ Ράιτ με 22 πόντους (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

Απόλυτα μοιρασμένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με το σκορ να φθάνει στο 18-18 στο τέλος της περιόδου.
Αρκετά καλό ήταν το ξεκίνημα της Ένωσης στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχους να παίρνουν προβάδισμα με 23-19 στο 12'.

Έπειτα ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στο παιχνίδι και ισοφάρισε σε 25-25 (στο 14:30), ενώ μισό λεπτό αργότερα το σκορ ήταν στο 27-27. Οι «γαλαζοκίτρινοι» στη συνέχεια σημείωσαν πέντε σερί πόντους (τρεις ο Κασκίρης, δύο ο Μπράουν), για να απαντήσει η ΕΝΠ αργότερα με ακόμα πέντε πόντους (τρεις ο Μπλέικς, δύο ο Ουάσινγκτον). Με το τέλος του ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ είχε προβάδισμα 36-34.

Με τρεις ελεύθερες βολές του Μπλέικς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ένωση, παίρνοντας προβάδισμα με 37-36. Μέχρι το 22:30 το σκορ ήταν στο 41-41, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια με τρίποντο του Μπερνατόφσκι και κάρφωμα του Ράιτ πήρε προβάδισμα με 46-41 στο 24'.

Δυόμισι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 50-43, με τον Ουάσινγκτον να μειώνει σε 50-48 με πέντε δικούς του πόντους! Ένα λεπτό πριν από το φινάλε του δεκαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά με 54-50, με την Ένωση να είναι εκπληκτική στο τέλος και με δύο εύστοχα τρίποντα από τους Μπλέικς και Θωμά να παίρνει προβάδισμα με 56-54.

Λεπτές ήταν οι διαφορές στο παιχνίδι στα πρώτα στάδια της τέταρτης περιόδου, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στο 33:13 όταν το σκορ ήταν στο 61-60, όμως η Ένωση δεν το έβαλε κάτω και μέχρι το 37:30 ήταν μπροστά στο σκορ με 71-65. Οι «βυσσινί» έδειξαν να είναι αρκετά συγκεντρωμένοι στα τελευταία στάδια του αγώνα, καταφέρνοντας να φύγουν με τη νίκη με τελικό σκορ 82-76.

Μοίρασε δώρα η ΚΟΚ
Το Κέντρο ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος και το Ίδρυμα Άγιος Γεώργιος επισκέφθηκε αντιπροσωπία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΟΚ κ. Λούη Δημητρίου Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Άγιος Γεώργιος κ. Μιχάλης Μάλλας και ο Διευθυντής του Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος κ. Σπύρος Ττοφή υποδέχθηκαν την αντιπροσωπία της ΚΟΚ και τους ξενάγησαν στους χώρους των δύο Ιδρυμάτων, παρουσιάζοντας το σημαντικό και πολύπλευρο έργο και τις δραστηριότητές τους. Και στα δύο κέντρα δόθηκαν δώρα και μέρος των εσόδων του ΟΠΑΠ All Star Day 2016 ως εισφορά χρηματικού ποσού, εκ μέρους της ΚΟΚ και της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα