ΑΕΛ: Για χίλιους δυο λόγους

Η ΑΕΛ προετοιμάζεται ενόψει του αγώνα με την Καρμιώτισσα με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Τα μετεγγραφικά μπορούν να περιμένουν λίγες μέρες, αφού προέχει η αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης στο «Τσίρειο» με την Καρμιώτισσα. Άλλωστε τα πάντα έχουν δρομολογηθεί για την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα αφιχθεί στην Κύπρο ο Πίτι και, αν όλα πάνε καλά, θα αποτελέσει τη δεύτερη και τελευταία (σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση) προσθήκη για τη λεμεσιανή ομάδα. Μ'

αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό η προσοχή να έχει στραφεί στον αγώνα με τους νεοφώτιστους.

Η επιστροφή στις νίκες είναι μονόδρομος για χίλιους δυο λόγους. Για να μπει στο 2017 με το δεξί, για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και για να πάρει ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία και ώθηση, αφού ακολουθούν τα ντέρμπι με Απόλλωνα και Ανόρθωση για το πρωτάθλημα και με τον Άρη για το κύπελλο. Επίσης, για να κάνει το «πέντε στα πέντε» κόντρα στις ομάδες της Λεμεσού. Ο καθένας επιλέγει και έναν λόγο και τον βάζει στην κορυφή της λίστας. Όπως και να έχει, η νίκη κόντρα σε νεοφώτιστη ομάδα μέσα στη Λεμεσό είναι μονόδρομος, ειδικά από τη στιγμή που την πάτησε τον περασμένο Οκτώβριο από την ΑΕΖ.

Η ΑΕΛ αξιοποίησε στο 100% το Τσίρειο Στάδιο κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, όσον αφορά τα ντέρμπι, καθώς μετρά τέσσερεις επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα, ακολούθησε ο Άρης και έπειτα επικράτησε με 1-0 τόσο του ΑΠΟΕΛ όσο και της Ομόνοιας, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να αποφύγει στη συνέχεια η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου είναι τις απώλειες κόντρα στις θεωρητικά πιο μικρές ομάδες, όπως δηλαδή έγινε στον πρώτο γύρο στα παιγνίδια με Εθνικό και ΑΕΖ.

Μοναδικός παίκτης που δεν υπολογίζεται είναι ο τιμωρημένος Μέσκα, ενώ ο κ. Χριστοδούλου δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει ιδιαίτερα το αρχικό του σχήμα στην αναμέτρηση της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα