Σημαντικές επαφές Ι.Κασουλίδη και Χριστοδουλίδη σε Αθήνα

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Υποδεχόμενος τον κ. Κασουλίδη στο γραφείο του στην ελληνική Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στενή σχέση και συνεργασία που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Τόνισε ότι ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη κάνοντας ειδική αναφορά στις δυσάρεστες και ανησυχητικές εξελίξεις, όπως είπε, στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την σύντομη παρέμβασή του σημειώνοντας ότι προσβλέπει σε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση με τον κ. Κασουλίδη, μια ενημέρωση για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί, ούτως ή άλλως, η συνάντηση σταθερή επιβεβαίωση της φιλίας και της αμέριστης στήριξης της Ελλάδας προς τον κυπριακό λαό αλλά και της στήριξης που η Κύπρος παρέχει στην Ελλάδα, σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης εξήρε τη συμβολή της Ελλάδας και του Ελληνισμού στις προσπάθειες της Κύπρου να αποκτήσει τελικά την ελευθερία και την ανεξαρτησία της.

Σε αυτό συμβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση και ταυτόχρονα η Βουλή των Ελλήνων και τα κόμματα της Βουλής, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι χάρη σε αυτήν την κοινή θέση η Κύπρος πέτυχε την ένταξή της στην ΕΕ. Τώρα, τόνισε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών, η Κύπρος αντιμετωπίζει πρώτα πρώτα την ανάγκη να εξευρεθεί λύση στο κυπριακό πρόβλημα για να πρωτοπορήσει στην σταθερότητα σε μια τόσο ασταθή περιοχή.

Παρακολουθούμε, σημείωσε, το τι συμβαίνει την Τουρκία με αγωνία. Ταυτόχρονα όμως, κατέληξε, έχουμε και ρόλο να διαδραματίσουμε για την καταπολέμηση των ασύμμετρων απειλών που συμβαίνουν στη γειτονιά μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα