«Σήμα κινδύνου» στο ΓΝ Λεμεσού - Σε τροχιά λύσης προβλημάτων

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις εξετάσεις που αφορούν τον καρκίνο είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λεμεσού, δήλωσαν μετά από συνάντηση που είχαν με την διεύθυνση του ιδρύματος, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων και ο πρόεδρος της επιτροπής εξέτασης Παραπόνων πόλης και Επαρχίας Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, "Δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις στα θέματα ποιότητας

και ασφάλειας .πχ οι ιστολογικές εξετάσεις που αφορούν καρκίνο παίρνουν πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για να διεκπεραιωθούν είναι θέματα που πρέπει να δούμε άμεσα διότι δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή οποιοδήποτε ασθενή".

Καθυστέρηση παρατηρείται και για τις αναλύσεις που στέλνονται ιστοπαθολογικές στο ΓΝ Λευκωσίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της επιτροπής εξέτασης Παραπόνων πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, Κωστάκη Χαρίτου.

"Παίζουμε με καρκίνο. Εν κρίμα ο κόσμος, πρέπει να σώσουμε τον κόσμο".

Προβλήματα που χρίζουν βελτίωσης υπάρχουν και στις κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και προβλήματα όσον αφορά τις λίστες αναμονής αλλά και στην έλλειψη κάποιον ειδικοτήτων. Πρόβλημα είναι επίσης ο εξοπλισμός ιατρικός που χρειάζεται για να γίνονται κάποιες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Κούλουμε για 12 με 14 ώρες ασθενείς βρίσκονται στην καρέκλα και περιμένουν να μπουν στα δωμάτια.

Επισημαίνεται τέλος ότι σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη ενδοκρινολόγου και γαστρεντερολόγου

Keywords
Τυχαία Θέματα