Δημοσκόπηση: Δεν βρισκόμαστε κοντά σε λύση λέει το 70% Ε/κ

Τον απόηχο της Διάσκεψης της Γενεύης αποτιμά δημοσκόπηση που διενήργησε η IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για λογαριασμό του ΣΙΓΜΑ και της εφημερίδας Σημερινή.

Στο ερώτημα σε ποιο βαθμό έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης στην Γενεύη, το 56% απάντησε σε μεγάλο ή αρκετό βαθμό, 31% σε μικρο βαθμό και ποσοστό

13% καθόλου.

Όσο αφορά τα 4 μεγαλύτερα κόμματα οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ ήταν αυτοί που παρακολούθησαν σε μεγάλο η αρκετό βαθμό τις εξελίξεις με ποσοστό 71%, και ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ με ποσοστό 68% του ΑΚΕΛ με 50% και της ΕΔΕΚ με 41%.

Στο ερώτημα πως αποτιμάτε τα αποτελέσματα της Γενεύης ποσοστό 26% τα αξιολογεί, αρνητικά, 40% μάλλον αρνητικά, 13% θετικά και 21% μάλλον θετικά.

Όσο αφορά στα κόμματα την πιο αρνητική εικόνα για τις εξελίξεις στη Γενεύη έχει η ΕΔΕΚ με ποσοστό 86% και ακολουθεί το ΔΗΚΟ με ποσοστό 79% και το ΑΚΕΛ με 59%. Πάντως 74% των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ αξιολογεί τα αποτελέσματα ως θετικά η μάλλον θετικά.

Στο ερώτημα πως κρίνετε τους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γενεύη ποσοστό 11% τους θεωρεί πολύ καλούς, 27% αρκετά καλούς, 37% κάπως καλούς και 25% τους θεωρεί λανθασμένους.

Όσο αφορά τα κόμματα αρνητικά κρίνει τους χειρισμούς του Προέδρου το 36% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ, και ακολουθούν ΕΔΕΚ με 34%, ΑκΕΛ με 18% και ΔΗΣΥ με 9%.

Στο ερώτημα εάν μετά τη Διάσκεψη της Γενεύης βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση του Κυπριακού, το 70% εκτιμά ότι δεν βρισκόμαστε πιο κοντά ενώ μόλις το 30% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η λύση είναι τώρα πιο κοντά από προηγουμένως.

Όσον αφορά στα κόμματα, ποιο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ με ποσοστό 92% να δηλώνει ότι δεν βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση, ενώ το ίδιο εκτιμά το 86% του ΔΗΚΟ, το 64% του ΑΚΕΛ και το 51% του ΔΗΣΥ.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν αν θεωρούν ορθή ή λανθασμένη την ενέργεια των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου να μην παραστούν στην εναρκτήρια τελετή της Διάσκεψης. Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα ποσοστό 76% έκανε λόγο για λανθασμένη ενέργεια και μόλις 24% χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως ορθή.

Λανθασμένη την χαρακτηρίζει το 79% του ΔΗΣΥ, το 84% του ΑΚΕΛ, το 49% του ΔΗΚΟ και το 40% της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα