Σέντρα στις 21 Νοεμβρίου στα Πρωταθλήματα Grassroots

Το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου αρχίζουν τα Πρωταθλήματα Grassroots για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η φάση των επαρχιακών Πρωταθλημάτων θα ολοκληρωθεί στις 21 Μάϊου 2016 και στη συνέχεια θα αρχίσει η Παγκύπρια φάση των αγώνων με τους προημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τους τελικούς.

Τα Πρωταθλήματα Grassroots που διοργανώνει η ΚΟΠ είναι τα μοναδικά επίσημα παιδικά Πρωταθλήματα

στην Κύπρο και η μαζική συμμετοχή που παρατηρείται φέτος, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ομοσπονδία, προκειμένου να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά που αγωνίζονται.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη φετινή διοργάνωση έχουμε ρεκόρ συμμετοχών με τις ομάδες που συμμετέχουν, να ανέρχονται στις 390, σε σχέση με 233 ομάδες που είχαμε πέρσι.

Η απόφαση της ΚΟΠ για διοργάνωση δύο Πρωταθλημάτων ανά ηλικία, με το δεύτερο Πρωτάθλημα να μην είναι ανταγωνιστικό και να μην κρατούνται βαθμολογίες και σκορ, είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που έφερε την αυξημένη συμμετοχή.

Πρώτος στόχος των Παιδικών Πρωταθλημάτων, είναι η υγιής ενασχόληση των παιδιών με το αγαπημένο τους άθλημα, μακριά από κόντρες και φανατισμούς αλλά και το άγχος του αποτελέσματος. Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε η διοργάνωση Πρωταθλημάτων χωρίς βαθμολογίες, στα οποία τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία απλά να παίζουν μπάλα, μακριά από σκοπιμότητες και πίεση.

Επίσης, στόχος είναι όλοι οι αγώνες να διεξάγονται Σάββατο, προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να περνούν την Κυριακή μαζί με τις οικογένειες τους.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες από τη μαζική συμμετοχή ομάδων, θα διοργανωθούν φέτος πέραν των 40 Πρωταθλημάτων ενώ σημαντική καινοτομία αφορά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα διοργανωθούν επαρχιακά Πρωταθλήματα στην Πάφο.

Μέχρι πέρσι, οι ομάδες από την Πάφο έπαιζαν στο επαρχιακό Πρωτάθλημα στη Λεμεσό, κάτι που συνιστούσε ταλαιπωρία για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Η απόφαση της ΚΟΠ για διοργάνωση ξεχωριστού Πρωταθλήματος στην Πάφο αγκαλιάστηκε από τους συλλόγους και τις Ακαδημίες της πόλης, με αποτέλεσμα 38 ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Οι ηλικίες που θα αγωνιστούν φέτος στα Πρωταθλήματα Grassroots είναι 2003 , 2004 , 2005 , 2006 , 2007 , 2008 και 2009.

Η ΚΟΠ καλύπτει όλα τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων (γήπεδα, γιατροί, διαιτησία), προκειμένου οι ομάδες να έχουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τη συμμετοχή τους στα Πρωταθλήματα.

Να σημειωθεί πως οι Παγκύπριες Πρωταθλήτριες Grassroots των ηλικιών 2003, 2004 και 2005 θα λάβουν μέρος σε τουρνουά στο εξωτερικό το 2016 με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Ομοσπονδία. Αυτό το κίνητρο ισχύει για τρίτη σερί χρονιά. Το 2014 οι Πρωταθλήτριες ομάδες συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και το 2015 σε διεθνές τουρνουά στη Νάουσα.

Επίσης, κάθε ποδοσφαιριστής με την εγγραφή στα Παγκύπρια Παιδικά Πρωταθλήματα GRASSROOTS της ΚΟΠ 2015/2016, θα παίρνει και δώρο από την Ομοσπονδία μια μπάλα ποδοσφαίρου.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οι ομάδες να προσκομίσουν ΕΓΚΑΙΡΑ στην ΚΟΠ τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών τους για έκδοση ταυτότητα ποδοσφαιριστή Grassroots γιατί χωρίς την ταυτότητα, κανένα παιδί δεν θα μπορεί να αγωνιστεί.

Ήδη, έχουν γίνει οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων και εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμο το πλήρες πρόγραμμα με ώρες διεξαγωγής και γήπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα