Σειρά συναντήσεων στα κατεχόμενα για Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Στα κατεχόμενα έφτασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες αργά το βράδυ όπου τον υποδέχτηκε στο παράνομο αεροδρόμιο ο ‘υπεξ’ Ταχσίν Ερουγρούλογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει αρκετά θέματα να συζητήσει με τον Μουσταφά Ακιντζί, τόσο για τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, όσο και για τις επαφές που είχαν Τούρκοι αξιωματούχοι στο Μόναχο, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις 12.30 ώρα κατεχομένων (11.30 ώρα

Κύπρου) και θα ακολουθήσει συνάντηση με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών τους.

Çalışma ziyareti için KKTC’deyiz. Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm müzakerelerinin bulunduğu aşamaya ilişkin görüş alışverişinde bulunacağız. pic.twitter.com/bBGV3q2UbM

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 20, 2017

Στις 13.30 ώρα κατεχομένων ο Τ/κ ηγέτης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Τούρκου Υπουργού και στις 14.45 ώρα κατεχομένων θα γίνει συνάντηση στην ‘βουλή’ με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να αξιολογήσουν τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

In TRNC for a working visit to exchange views on the current state of the negotiations towards a comprehensive settlement on the Island. pic.twitter.com/Rc3uDZgFRM

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 20, 2017

Στις 16.00 ώρα κατεχομένων ο Τούρκων Υπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Στις 16.30 θα έχει συνάντηση με την ‘πρόεδρο της βουλής’ Σιμπέλ Σιμπέρ και στη συνέχεια με τον ‘πρωθυπουργό’ Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, τον ‘υπεξ’ Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σε μια χρονική συγκυρία άκρως σημαντική για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, όλα δείχνουν ότι Τουρκία και τ/κ πλευρά, θέλουν να συντονίσουν τις μεθοδεύσεις και την τακτική τους για το επόμενο διάστημα.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε στασιμότητα, καθώς μπορεί να μην έχει ακυρωθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη, συνάντηση, μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί, ωστόσο τίποτα δεν προδικάζει την ύπαρξη καλού κλίματος μεταξύ των δυο πλευρών, έτσι ώστε να υλοποιηθεί πρόοδος στη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ετοιμάζει επιστολή προς τον Γ.Γ. ΟΗΕ με την οποία θα επιχειρήσει να τονίσει την δέσμευση και αποφασιστικότητα του να προχωρήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης, για να βρεθούν οι περισσότερες δυνατές συγκλίσεις. Αναμένεται επίσης να επισημάνει την υπερβολή στις αντιδράσεις Ακιντζί, σε σχέση με την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, καθώς υπάρχει ήδη συμφωνημένο πλαίσιο λύσης για το Κυπριακό και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα