ΑΠΟΕΛ: Το πάθος και η ευστοχία τον εκτόξευσαν

Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε από το Σαν Μαμές με σκορ που του επιτρέπει να ελπίζει σε ανατροπή, όμως, έφερε και κάτι ακόμα από το πανέμορφο γήπεδο των Βάσκων. Τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας (εντός εστίας), τα οποία αρκούσαν και περίσσευαν προκειμένου να προσγειωθεί ομαλά στο κυπριακό πρωτάθλημα, να κερδίσει την ΑΕΛ με 3-0 και να ανοίξει τη διαφορά από την 2η θέση στους έξι βαθμούς.

Ο Κρίστιανσεν έκανε μεγάλο ροτέισιον, συγκεκριμένα προχώρησε σε έξι αλλαγές και

τον Κάνιας να κάνει ντεμπούτο. Η αλήθεια είναι ότι οι πολλές αλλαγές και η κούραση από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης φάνηκαν σε κάποιο βαθμό στον αγωνιστικό χώρο. Παρ’ όλα αυτά, οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας διέθεταν και το πάθος και τη αποφασιστικότητα για να κερδίσουν τον αγώνα. Κυρίως, όμως, είχαν την αποτελεσματικότητα και αξιοποίησαν στον μέγιστο βαθμό τα λάθη του αντιπάλου.

Το δεύτερο τέρμα της ομάδας αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, τα στοιχεία που αναφέραμε πιο πάνω. Ο Βάντερ -ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν πολύ καλός- κυνήγησε μια τελειωμένη φάση και απόλυτα ελεγχόμενη από τον Λαφράνς, κέρδισε την μπάλα και ο Μοράις σε κενό τέρμα σκόραρε και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Η σημερινή νίκη εκτός από τους τρεις βαθμούς δίνει επιπλέον οφέλη στον ΑΠΟΕΛ, βαθμολογικά και ψυχολογικά. Καταρχάς, οι γαλαζοκίτρινοι άνοιξαν τις διαφορές από τη δεύτερη θέση στους έξι βαθμούς και από την ΑΕΛ στους οχτώ. Κατά δεύτερο λόγο, δημιούργησε ψυχολογία ενόψει του αγώνα της χρονιάς απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο την ερχόμενη Πέμπτη για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Για το τέλος αφήσαμε τους Κάνιας και Εμπεσίλιο, οι οποίοι πραγματοποίησαν ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο Κολομβιανός στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς χαμένος, δικαιολογημένος σε κάποιο βαθμό, ενώ στην επανάληψη πήγε να κάνει κάτι, χωρίς, όμως, να μπορέσει να διακριθεί και φυσικά να κριθεί.

Τώρα, όσον αφορά στον Εμπεσίλιο, ο οποίος αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα θα ήταν άστοχο να σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο πέραν της ωραίας κάθετης πάσας στον Ντε Καμάργκο στη φάση του πέναλτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα