«Σε προεκλογικούς ρυθμούς» και ο τ/κ Τύπος

Σε ρυθμούς προεκλογικούς, πλέον, στην τ/κ κοινότητα, με την κύρια θεματολογία στον Τύπο να αντικατοπτρίζει και τα ζητήματα που κυριαρχούν, όπως η χθεσινή μονιμοποίηση 1000 και πλέον εκτάκτων υπαλλήλων στο «δημόσιο» με την έγκριση σχετικού «νόμου» στη «βουλή», παρά το ότι ισχύουν οι προεκλογικές απαγορεύσεις και ενδεχομένως η «νομοθεσία» να κριθεί αντισυνταγματική. Αναφορά γίνεται επίσης σε άλλες αποφάσεις, προεκλογικού μάλλον χαρακτήρα, του «υπουργικού συμβουλίου», τις αντιδράσεις για τους υποψήφιους «βουλευτές» στο ΚΕΕ, τον καθορισμό

της λίστας υποψηφίων στο ΚΚΔ, τον κίνδυνο πλημμυρών από έντονες βροχοπτώσεις κ.α.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ήρθη και η απαγόρευση για τον Φελέκ», αναφέρεται στην περίπτωση ενός εγκληματία κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών, του Ισμαήλ Φελέκ, η είσοδος στο ψευδοκράτος για τον οποίο είχε απαγορευθεί, αλλά με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» τελικά η απαγόρευση ήρθη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι έκτακτοι υπάλληλοι «αγάπησαν τις εκλογές», αφού χθες, ενώ προέβαιναν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, η «βουλή» πέρασε με πλειοψηφία τον «νόμο» που αφορά τη μονιμοποίησή τους. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις της Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ ότι στην Άσσια βρέθηκαν σε δύο πηγάδια οστά από 70 άτομα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Καμία ενέργεια για το σπίτι καταφύγιο», γράφει ότι η πλατφόρμα για την ισότητα του κοινωνικού φύλου διαμαρτύρεται γιατί, παρά την αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών και τη «νομοθεσία» από το 2014 για τη δημιουργία σπιτιού – καταφυγίου, δεν έχει γίνει τίποτα. Αλλού γράφει ότι στο κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας καθορίστηκαν οι λίστες των υποψηφίων για τις «βουλευτικές εκλογές» και η τελική λίστα θα καθοριστεί στις εσωκομματικές εκλογές στις 26 Νοεμβρίου. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφίες από πεταμένα σκουπίδια δίπλα από το άγαλμα του Φαζίλ Κιουτσιούκ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν κάνουμε κομπίνες», αναφέρεται στις δηλώσεις στην εφημερίδα των δύο νυν «βουλευτών» του ΚΕΕ που δεν μπόρεσαν να μπουν στη λίστα με τους υποψηφίους «βουλευτές» επειδή – όπως είπαν – αυτοί δεν έκαναν κομπίνες με τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν. Αλλού γράφει ότι με την έγκριση από τη «βουλή» χθες της σχετικής «νομοθεσίας» μονιμοποιούνται 1016 έκτακτοι υπάλληλοι στο «δημόσιο». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη ενός Ιορδανού, που, όπως αποκαλύφθηκε, ζούσε με έσοδα από την πώληση ναρκωτικών στα κατεχόμενα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κινδυνεύουν όλες οι πόλεις», αναφέρεται σε προειδοποιήσεις των επιμελητηρίων μηχανολόγων και πολεοδομικού σχεδιασμού για τον κίνδυνο πλημμυρών τώρα τον χειμώνα από έντονες βροχοπτώσεις σε όλες τις πόλεις. Αλλού γράφει ότι όλοι οι αξονικοί τομογράφοι στην Αμμόχωστο έχουν χαλάσει και οι ασθενείς παραπέμπονται στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι οδοντίατροι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία οδοντοτεχνιτών κέντρων χωρίς τις σχετικές άδειες.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ούτε γιάντες (παιδικό παιχνίδι όπου χάνει αυτός που έχει το μικρότερο ξύλο ή κόκαλο) να ήταν», γράφει ότι ενώ ισχύουν οι προεκλογικές απαγορεύσεις και το κατά πόσο η έγκριση τέτοιων «νομοθεσιών» είναι νόμιμη, η «νομοθεσία» για τη νομιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων πέρασε χθες με πλειοψηφία. Αλλού, με αφορμή την χθεσινή Ημέρα του Παιδιού, δίδει στοιχεία που αφορούν παιδιά στο χωριό SOS, τη φυλακή, υπό καθεστώς προστασίας, στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο πρώην «πρόεδρος» του «συνδέσμου ηρώων και οικογενειών ηρώων», Ερτάν Ερσάν, που διατέλεσε και «υπουργός», έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα