Βόμβα: Απειλή αποκλεισμού από την Ευρώπη για την Μίλαν!

Αντιμέτωπη με το φάσμα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι σύμφωνα με τη Marca η Μίλαν, καθώς αδυνατεί να συμμορφωθεί με το Financial Fair Play.

Το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της Μίλαν το περασμένο καλοκαίρι με τις επενδύσεις 200 εκατομμυρίων ευρώ για τις πολυδάπανες μεταγραφές, ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των «ροσονέρι»,

κάτι που, εφόσον συμβεί, θα αποτελέσει μία «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Οι ιθύνοντες της ομάδας, με επικεφαλής τον Μάρκο Φασόνε, προ δύο εβδομάδων βρέθηκαν στη Νιόν της Ελβετίας, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν τους οικονομικούς φορείς της UEFA για τη βιωσιμότητα του πλάνου που ακολουθείται με μία μικρή χρονική απόκλιση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη.

Ήδη από τους προηγούμενους μήνες η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στη Μίλαν, έχοντας μάλιστα σαφείς αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των νέων Κινέζων επενδυτών και την προέλευση των χρημάτων που δόθηκαν για την αγορά της ομάδας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (740 εκατομμύρια). Παράλληλα, και οι μεταγραφές που έγιναν δεν ήταν σύμφωνες με τις επιταγές του Financial Fair Play και στην UEFA είναι απόλυτα επιφυλακτικοί.

Η επιτυχία του πλάνου βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στη συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως αναφέρει η Marca, δεδομένο ωστόσο που δεν μπορεί να το εγγυηθεί κάποιος, την ώρα που υπάρχουν και «φωνές» σχετικά με την οικονομική ισχύ και φερεγγυότητα του νέου ιδιοκτήτη, Γιόνγκχονγκ Λι.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν «μπελάδες» για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ και αναμένεται η αντίδραση της αρμόδιας πειθαρχικής επιτροπής για το ευρωπαϊκό μέλλον της Μίλαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα