Σε εξέλιξη η πορεία «ειρήνης & δημοκρατίας» στα κατεχόμενα

Σε εξέλιξη, αλλά υπό τον φόβο «αντιδιαδηλώσεων» ή ακόμα και ενδεχόμενης προβοκάτσιας από παρακινούμενους από τον Ταγίπ Ερντογάν για «σπάσιμο» της διαμαρτυρίας, βρίσκεται πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Την πορεία στηρίζουν 21 συντεχνίες, οργανώσεις και κόμματα, μεταξύ των οποίων το ΡΤΚ, το ΚΚΔ και το ΚΕΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο κόσμος που έχει προσέλθει στην πορεία ανέρχεται στις 3.000 παρά την βροχόπτωση.

Στο μεταξύ, τουρκοκυπριακά ΜΜΕ

τα οποία επικαλείται το protothema.gr, αναφέρουν ότι σήμερα δεν επιτράπηκε η είσοδος στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια που προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου καθώς ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Κίπρις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Κίπρις, στον Στέλγια, που χρησιμοποίησε το διαβατήριο της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν δόθηκε καμία εξήγηση γιατί δεν του επιτράπηκε η μετάβαση στις κατεχόμενες περιοχές. Ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα ότι αφού του ζήτησαν το δίπλωμα και την ασφάλεια του αυτοκινήτου οι λεγόμενοι «αστυνομικοί» στο οδόφραγμα, μετά από διαβούλευση μεταξύ τους, του είπαν ευγενικά ότι σήμερα η είσοδος στο ψευδοκράτος απαγορεύεται γι’ αυτόν, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται στον απόηχο των βανδαλισμών που υπέστησαν πριν από λίγες ημέρες τα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα» του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, μετά από υποδείξεις του Τούρκου Προέδρου σε έποικους οπαδούς του.

Από την πλευρά του, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έκανε έκκληση για σωφροσύνη και αποκλιμάκωση της έντασης.

Δείτε όσα διαδραματίζονται στο σημείο της πορείας στα κατεχόμενα από το σχετικό Live streaming πιο κάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα