Σε επιφυλακή η Αστυνομία για την επιστροφή των εκδρομέων

Οι εξορμήσεις τους στα παράλια και ορεινά θέρετρα έλαβαν τέλος, για πολλούς, και αρχίζουν οι προετοιμασίες για επιστροφή στην καθημερινότητα.

Για το λόγo αυτό, αυξημένη είναι η τροχαία κίνηση που παρατηρείται σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πρωτεύουσα. Ήδη από το απόγευμα μέρος των εκδρομέων του τριημέρου του Δεκαπενταυγούστου και όχι μόνο, πήραν το δρόμο της επιστροφής στη Λευκωσία. Η τροχαία κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες. Ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στην είσοδο της πρωτεύουσας, ωστόσο όλα κυλούν ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Σε αυξημένη

επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία με ενισχυμένη παρουσία στους δρόμους, για την ασφαλή επιστροφή των πολιτών. Ήδη τέθηκαν σε ισχύη τα αυξημένα μέτρα της τροχαίας με στόχο την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Μηχανοκίνητες περιπολίες Ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία η τροχαία κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι και τις 19 Αυγούστου στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα. Καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα