Σε εμπόλεμη ζώνη τα βρέφη του παιδικού νοσοκομείου στη Συρία

Syria Maternity Hospital Shaken By Bombs

These babies are spending their first hours on Earth in a war zone. Alarms sound in their ward after missiles landed on the doorstep of a maternity hospital in Azaz, Syria, on Monday.

Posted by Sky News
on Monday, February 15, 2016

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο αεροπορικός βομβαρδισμός που έπληξε το πρωί ένα παιδικό νοσοκομείο, στην περιοχή του Μουράτ αλ-Νούμαν στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Τα μωρά που γεννήθηκαν στο παιδικό νοσοκομείο, περνούν τις πρώτες τους ώρες στη γη σε μια εμπόλεμη ζώνη ενώ στις πτέρυγες τους ακούγεται αδιάλειπτα ο συναγερμός από τους πυραύλους που προσγειώθηκαν στο «κατώφλι» του μαιευτηρίου της Ασάζ.

Ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Massimiliano Rebaudengo, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η καταστροφή του νοσοκομείου στερεί την υγειονομική περίθαλψη σε περίπου πάνω από 40.000 ανθρώπους».

Νωρίτερα, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις πυραύλους ενώ στο σύνολο και είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Ο Γάλλος πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Mego Terzian» ρίχνει την ευθύνη στην Ρωσική Κυβέρνηση και προσθέτει πως δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούνται εγκαταστάσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Πηγή: Sky News

Keywords
Τυχαία Θέματα