Σε 43 κλήσεις ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική

Σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, στις 19:46 λήφθηκε κλήση πυρκαγιά σε πετρόκτιστη διώροφη ιδιωτική κατοικία στο χωριό Γεράσα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη «Λοχία Βασίλη Κρόκου» με τρία οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:46. Από την πυρκαγιά η ξύλινη οροφή κατέρρευσε και καταστράφηκε το περιεχόμενο του ορόφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα και 4 αναπνευστικές συσκευές. Η

πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικής καπνοδόχου του τζακιού της οικίας.

Επιπλέον, στις 00:31 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο ιδιωτική κατοικία τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας διαστάσεων 10x4 μ. στο χωριό Άγιος Γεώργιος Μαμωνιών. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 01:55.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η ηλεκτρική εγκατάσταση και η επίπλωση της κατοικίας ενώ η οροφή η οποία ήταν κατασκευασμένη από ξύλινα δοκάρια και τσίγκους υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα και δυο αναπνευστικές συσκευές.
Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Επίσης, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού ανταποκρίθηκαν σε συνολικά έξι επεισόδια λόγω έντονης βροχόπτωσης. Ταπέντε5 επεισόδια αφορούσαν άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων και ένα επεισόδιο άντλησης νερού από πλημμυρισμένο υπόγειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα