Σε 29 κλήσεις ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική

Σε 29 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, από τις 06:00 της 12ης Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 06:00 της 13ης Δεκεμβρίου 2016, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 17 πυρκαγιές και 12 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 21:51 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα διαμερίσματος στον 1ο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με 3 οχήματα.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μια μαγειρική συσκευή,

οι ξύλινοι πάγκοι της κουζίνας και ένας εξαεριστήρας ενώ από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή του διαμερίσματος. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Π.Υ από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ο οποίος υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας. Έγινε εξαερισμός του διαμερίσματος και χρήση 3 αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά οφειλόταν σε υπερθέρμανση μαγειρικού λαδιού.

Η ώρα 23:28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε γεωργικό ελκυστήρα έξω από ιδιωτική κατοικία στην οδό Αγίου Ανδρονίκου στην Ευρύχου (δρόμος Ευρύχου – Φλάσου). Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρύχου και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας 6 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01:23.

Με την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε στην διώροφη ιδιωτική κατοικία. Από την πυρκαγιά η ιδιωτική κατοικία και ο γεωργικός ελκυστήρας υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων και 6 αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Επιπλέον, η ώρα 00:31 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μετρητές της Α.Η.Κ και τα ταχυδρομικά κουτιά καθώς επίσης και έπιπλο και στρώμα κρεβατιού τα οποία βρίσκονταν στις εισόδους 2 διαφορετικών πολυκατοικιών στις οδούς Αρσινόης και Φωκίωνος στην Παλιά Λευκωσία. Η πυρκαγιές επηρέασαν με καπνούς και τα 2 κλιμακοστάσια των πολυκατοικιών.

Πλησίον των πολυκατοικιών υπήρχε πυρκαγιά σε 2 πλαστικά σκυβαλοδοχεία (οδοί Λήδρας &Απόλλωνος, σύνολο 4 εστίες πυρκαγιάς). Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου και η ώρα 01:25 η πυρκαγιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο. Έγινε εκκένωση και των δύο πολυκατοικιών και βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον 22 άτομα (6&16).

Στο χώρο του επεισοδίου αφίχθη ασθενοφόρο με το πλήρωμα και έγινε παροχή Ά Βοηθειών σε ένα άτομο που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε κατάσβεση των πυρκαγιών και εξαερισμός με την χρήση 2 αναπνευστικών συσκευών. Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί εμπρησμών. Τα πλήρη αίτια των πυρκαγιών θα διερευνηθούν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα