Σάμος: Eνώπιον Εισαγγελέα ο Τούρκος που δολοφόνησε 3 παιδιά

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε ο Τούρκος διακινητής βάρκας που δολοφόνησε τρία παιδιά.

Ο 20χρονος Ak Oskart, είναι υπό κράτηση και αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ ’αμελείας, λαθρεμπόριο προσφύγων, προκαλώντας ναυάγιο.

Η σύλληψη, έγινε όταν πλάνα από τις κάμερες του Sky News, έδειχναν μετανάστες που διακινδύνευαν τη ζωή τους λόγω αναζήτησης μιας καλύτερης και ασφαλέστερης ζωής στην Ευρώπη.

Κατά

τη διέλευση από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά η βάρκα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να πνιγούν 3 παιδιά.

Τα πλάνα δείχνουν, τον Oskart να γονατίζει στο έδαφος της βάρκας, έχοντας δίπλα του τις σακούλες με τα άψυχα σώματα των τριών παιδιών – ενός 4χρονου κοριτσιού και δυο 2χρονων αγοριών στο κατάστρωμα της βάρκας, τα οποία μετέφερε στη Σάμο μαζί με άλλους, επιβαίνοντες δώδεκα άντρες, πέντε γυναίκες και έξι παιδιά.

Ωστόσο, η αστυνομία επιβιβάστηκε στο πλοίο στη Σάμο, και συνέλαβε τον Τούρκο οδηγό ενώ παράλληλα μια ομάδα διάσωσης έφτασε στο σημείο όπου ήταν τη βάρκα και αφού έσωσε τους επιζώντες αντιλήφθηκε πως τρία παιδιά είχαν χαθεί.

Ο James Hamilton, από την ομάδα διάσωσης ανέφερε «Ο τύπος ήταν 20 χρονών, ήταν πολύ σκοτεινά, και δεν θα μπορούσε να είναι εξοικειωμένος με το όλο θέμα. Ήταν ανόητο εκ μέρους του».

Τέλος, ανέφερε πως «Ίσως είχαν δοθεί χρήματα για να κάνουν αυτή την δουλειά».

Πηγή: SkyNews

Keywords
Τυχαία Θέματα