Περδίκης: Κερδίζει έδαφος η τουρκική πρόταση για περιουσιακό

Την εκτίμηση ότι «δεν πάει καλά η συζήτηση για το περιουσιακό» στις συνομιλίες, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, αναφέροντας ότι αυτό διαφαίνεται και από τη χτεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι «αρχίζει να κερδίζει έδαφος στις διαπραγματεύσεις η πρόταση των Τούρκων ότι όσοι παράνομοι χρήστες θα βρεθούν στην υπό τ/κ διοίκηση περιοχή και θα μεταφερθούν από περιοχές οι οποίες θα περάσουν σε ε/κ διοίκηση, τότε αυτοί θα πάρουν γη από το κράτος και την Εκκλησία».

Ότι

δηλαδή, όπως εξήγησε, η εκκλησιαστική γη και η γη του ΕΒΚΑΦ θα είναι προς διάθεση των παράνομων χρηστών οι οποίοι θα μετακινηθούν από περιοχές που θα περάσουν σε ε/κ διοίκηση. Όσοι παράνομοι χρήστες αναγκαστούν να παραδώσουν περιουσίες στην περιοχή που θα περιέλθει υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, συνέχισε, θα έχουν ως αντάλλαγμα κρατική ή εκκλησιαστική περιουσία στην υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση περιοχή. Έτσι η περιουσία της Εκκλησίας θα περιέλθει στη «νόμιμη» πλέον κατοχή Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εποίκων, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε πως θέση του Κινήματος είναι ότι η Εκκλησία, όπως και ο κάθε Κύπριος ιδιοκτήτης, έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα.

«Σωστά αντέδρασε ο Αρχιεπίσκοπος χτες, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί μια λύση του Κυπριακού να παραβιάζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του οποιουδήποτε» είπε και πρόσθεσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα πολιτικά δικαιώματα όλων θα πρέπει σε μια λύση του Κυπριακού να είναι σεβαστά.

«Μια λύση του Κυπριακού που θα παραβιάζει ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα του οποιουδήποτε Κυπρίου ή οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας, είναι μια λύση άδικη η οποία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη» δήλωσε.

«Από τη χτεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου αναδεικνύεται μια κακή τροπή που παίρνει το περιουσιακό και εμείς οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε, ότι δεν πάει καλά η συζήτηση για το Περιουσιακό. Στην προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις της τ/κ ηγεσίας, αρχίζουν να γίνονται εκπτώσεις στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των Κυπρίων» πρόσθεσε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα