Ρολάνδης: Επιφανειακή η ανακοίνωση της ΔΕΦΑ για ενδιάμεση

Υπέρ μιας πιο ενδελεχούς μελέτης για τα όσα η ιστοσελίδα μας αποκάλυψε για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ σχετικά με τον διαγωνισμό ενδιάμεσης λύσης, τάχθηκε ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Νίκος Ρολάνδδης, χαρακτήρισε την δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΦΑ επιφανειακή με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν

για την υπόθεση μέχρι σήμερα. Οι σκιές που υπάρχουν εξήγησε, είναι τέτοιες που πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν ζήτημα και στον ίδιο τον διαγωνισμό.

Όπως είπε οι άλλοι ενδιαφερόμενοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μέχρι σήμερα, θα προσβάλουν την απόφαση, είπε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εταιρεία Μ&Μ η οποία είχε έρθει δεύτερη πριν από την Vitol με την οποία σήμερα το κράτος φαίνεται να διαπραγματεύεται τις τελευταίες λεπτομέρειες.

«Όχι μόνο αυτοί μπορούν να προσβάλουν την απόφαση, αλλά και οι άλλοι που είχαν χάσει προηγουμένως διότι μπορούν να ισχυριστούν ότι ο λόγος που μας έβγαλαν εμάς έξω είναι διότι υπάρχει κάποιο συμφέρον. Οπότε έστω και ένας από όλους αυτούς αν κινηθεί τότε θα πάει όλη η διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε παρακάτω κίνηση η απόφαση της ΔΕΦΑ, είναι παρακινδυνευμένη πλέον.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ενδιάμεσης λύσης γενικότερα, μίλησε για σκανδαλώδη περιπέτεια. Υπολογίζαμε είπε να είχαμε φυσικό αέριο το 2007, σήμερα είμαστε στο 2015 και ακόμα συζητάμε.

Τέλος χαρακτήρισε το ναυάγιο του τρίτου διαγωνισμού με την εταιρεία ΙΤΕΡΑ ως σκάνδαλο, καθώς όπως υποστήριξε, η τιμή που είχε δώσει τότε και η οποία σήμερα θα προσαρμοζόταν στη υφιστάμενη τιμή του πετρελαίου όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, θα σήμαινε πως θα είχαμε φυσικό αέριο με 8,60 δολάρια. Σήμερα κάποιοι πάνε να κλείσουν στα 13 δολάρια, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα