Πλατφόρμα άντλησης κεφαλαίων από Etihad Airways

Η Etihad Airways, και οι στρατηγικοί της εταίροι ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία μία νέα καινοτόμα πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 700 εκατ. δολ. στις διεθνείς αγορές, ως αποτέλεσμα της πέραν του αναμενόμενου ενδιαφέροντος που επέδειξαν διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Etihad Airways,

η Etihad Airport Services, η airberlin, η Air Serbia, η Air Seychelles, η Alitalia και η Jet Airways έκαναν από κοινού ένα νέο βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους μέσα από αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία άντλησης κεφαλαίων, όπου μέσω μιας σειράς συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Λονδίνο, παρουσίασαν το κοινό όραμα και τις στρατηγικές ανάπτυξης τους. Μέσω των επιλεγμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αρχικά αντλήθηκαν κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολ. ωστόσο, η ζήτηση οδήγησε στην επανέναρξη της διαδικασίας, συγκεντρώνοντας περαιτέρω 200 εκατ. δολ.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Η επιτυχία της πράξης αυτής είναι μια σημαντική ένδειξη του κοινού οράματος και των στρατηγικών των επιχειρήσεων αυτών από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα. Ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τα επενδυτικά κεφάλαια είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα είναι δυνατότερο από το άθροισμα των συμβεβλημένων μερών του, ενός Ομίλου που μπορεί να συνεργαστεί για τη βελτίωση των εσόδων, τη μείωση του κόστους και να δημιουργήσει νέες συναρπαστικές επαγγελματικές συνεργασίες. Είμαστε ήδη σε θέση να εντοπίζουμε από κοινού σημαντικές ευκαιρίες, είτε αυτές αφορούν κοινές πλατφόρμες πληροφορικής, είτε κοινή προμήθεια στόλου, είτε κοινές δαπάνες κατάρτισης. Η εμπορική συγκέντρωση κεφαλαίων δεν αποτελεί εξαίρεση. Η προτεινόμενη αυτή πράξη είναι απλώς το επόμενο λογικό βήμα προς την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και υπογραμμίζει τη στρατηγική της σημασία».

Η κατανομή των αντληθέντων κεφαλαίων θα φτάσει σχεδόν το 20% έκαστη για τις Etihad Airways, Etihad Airport Services, airberlin και Alitalia, 16% για την Jet Airways, και το υπόλοιπο για την Air Serbia και την Air Seychelles.

Keywords
Τυχαία Θέματα