Ρεπορτάζ-σοκ: Άνθρωποι πωλούνται προς $400 (Σκληρές εικόνες)

Ένα οδοιπορικό – γροθιά στο στομάχι δημοσιεύει το CNN, όπου παρουσιάζει το οδοιπορικό του στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης.

Ο τίτλος είναι «Άνθρωποι για πώληση». Ανθρώπινες ζωές δημοπρατούνται έναντι 400 δολαρίων, αναφέρει στην εισαγωγή του το σοκαριστικό ρεπορτάζ.

Στη «δημοπρασία» εμφανίζεται ένας νεαρός 20 ετών, ο οποίος περιγράφεται από τον δουλέμπορο -που δεν φαίνεται στο βίντεο- ως «μεγαλόσωμος και δυνατός, κατάλληλος για αγροτικές εργασίες».

Τα στοιχεία που κατέγραψε

το CNN έχουν παραδοθεί στις Αρχές της Λιβύης, οι οποίες δεσμεύτηκαν πως θα ξεκινήσουν έρευνα.

Η «δημοπρασία» έγινε σε κάποιο προάστιο της Τρίπολης. Μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, οι δώδεκα άνδρες πουλήθηκαν στα νέα τους αφεντικά. Η δημοσιογράφος του CNN, εμφανώς σοκαρισμένη, λέει στο τέλος: «Δεν ξέρω τι να πω. Είναι το πιο απίστευτο πράγμα που έχω δει».

Οι δημοσιογράφοι στη συνέχεια επισκέφθηκαν ένα από τα κέντρα κράτησης μεταναστών την Τρίπολη, εκεί που κρατούνται οι «τυχεροί», που δεν κατέληξαν σε κάποια από τις φυλακές των δουλεμπόρων. Οι μαρτυρίες και εδώ σοκάρουν.

Όχι μόνο οι φρικτές συνθήκες υπό τις οποίες είναι καταφανές ότι ζουν, αλλά οι εμπειρίες που έζησαν: νέοι άνδρες που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, πουλήθηκαν σαν σκλάβοι, έχασαν όλα τους τα χρήματα και το χειρότερο, βλέπουν το όνειρό τους, τον τελικό σκοπό για τον οποίο υπέστησαν όλα αυτά, το ταξίδι στην ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας» να χάνεται.

Πηγές: zougla.gr / cnn.com / protagon.gr

Σημειώνεται ότι το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα