Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λακατάμια

Σε 23 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 6 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 6ης Μαΐου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 7ης Μάιου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 04.51 τα ξημερώματα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα στο ισόγειο στεγασμένο χώρο στάθμευσης τετραώροφης πολυκατοικίας στη Λακατάμια.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε

υπό έλεγχο η ώρα 05.29.

Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές, ενώ δεύτερο όχημα μάρκας έπαθε, κυρίως στην πλευρά του συνοδηγού εκτεταμένες ζημιές από την πυρκαγιά και την θερμότητα. Ελαφρότερες ζημιές έπαθε και τρίτο όχημα στην πλευρά του συνοδηγού.

Από την πυρκαγιά και τους καπνούς ζημιά έπαθε και η τοιχοποιία του χώρου στάθμευσης και της πολυκατοικίας.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν κινδύνεψαν καθότι εγκατέλειψαν τα διαμερίσματα πριν την άφιξη της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Έγινε εξαερισμός σ’ένα διαμέρισμα του 1ου ορόφου που επηρεάστηκε από τους καπνούς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Εξάλλου, χθες η ώρα 16.47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε συρόμενη μηχανή συσκευασίας πάλων σανού παρά τον δρόμο Λευκωσίας Παλαιχωρίου, έναντι του στρατοπέδου Κλήρου.

Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Παλαιχωρίου και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.16.

Από την πυρκαγιά η μηχανή υπέστη εκτεταμένες ζημιές και κάηκαν και 3 δεκάρια από αποκάλαμα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης 3 οχήματα του Τμήματος Δασών και 4 φορητές πυροσβεστικές μονάδες από παρακείμενες κοινότητες.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση ιμάντων στη μηχανή συσκευασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα