Πυρ ομαδόν αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Αναστασιάδη

Τη συνεντευξη του Προεδρου της Δημοκρατιας στο ΣΙΓΜΑ σχολιαζουν τα κομματα. Σχήμα οξύμωρο, η κυβέρνηση που θα παραμείνει στην ιστορία ως η πλέον αναξιόπιστη να αυτολιβανίζεται ότι κατέστησε την χώρα μας πιο αξιόπιστη από ποτέ, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

«Ο ΠτΔ δεν εντόπισε κανένα θέμα στις σχέσεις της Κυβέρνησης με τους θεσμούς. Δεν αντιλήφθηκε προφανώς ότι οι άριστοι των αρίστων κατέληξαν σε παύση

από το αξίωμα τους για πρώτη φορά στην ιστορία στην ιστορία της Δημοκρατίας, ούτε ότι η κυβέρνηση του ήρθε με δική της ευθύνη σε ευθεία ρήξη με το σύνολο σχεδόν των ανεξάρτητων αξιωματούχων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Απαντώντας ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωση του αναφέρει:

«Στη χθεσινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε πολύ ικανοποιητικές εξηγήσεις και έκανε διευκρινήσεις για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα. Ωστόσο, από την πλευρά του ΑΚΕΛ εξακολουθούν επι σκοπώ να καλλιεργούν σύγχυση που νομίζουν ότι θα κάνει τους πολίτες να ξεχάσουν όσα πολύ καλά γνωρίζουν από την ίδια την εμπειρία τους».

Απογοήτευσε και προβλημάτισε έντονα με τη συνέντευξη του ο Προεδρος Αναστασιάδης αναφέρει το ΔΗΚΟ.

«Είναι θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραποιεί το νόημα της δημοκρατίας και του διαλόγου υιοθετώντας το δόγμα ότι όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του, δεν θέλουν λύση και δεν πρέπει να ενημερώνονται», υποστηρίζει.

Για υβριστικό εγχείρημα απόδοσης προθέσεων για μη λύση του κυπριακού σε πολιτικά κόμματα κάνει λόγο η ΕΔΕΚ.

«Οι πρωταγωνιστές αυτής της θέσης ήσαν οι φανατικοί υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν που όχι μόνο δεν οδηγούσε σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού αλλά οδηγούσε σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στη νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της διχοτόμησης της πατρίδας μας», λέγει.

Να απαιτήσει μια ξεκάθαρη θέση για τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα καταγράφεται ρητά στα έγγραφα των συνομιλιών, ζητεί από το Νίκο Αναστασιάδη η Συμμαχία Πολιτών.

«Έχει υποχρέωση να απαιτήσει μια ξεκάθαρη θέση που θα καταγράφεται ρητά στα έγγραφα των συνομιλιών. Όπως είναι γνωστό, στα διεθνή ζητήματα όταν υπάρχουν ασαφείς όροι και διατυπώσεις, υπερισχύει πάντα η ερμηνεία του πιο ισχυρού», δήλωσε ο Αντρέας Αποστόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα