"Εντατικοποίηση συνομιλιών εντός Μαΐου"

Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων στην Άγκυρα, μετά την αποχώρηση του Αχμέτ Νταβούτογλου από τον πρωθυπουργικό θώκο, πραγματοποιήθηκε το πρωί νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η διακυβέρνηση και το περιουσιακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Την εντατικοποίηση

των συνομιλιών εντός του Μαΐου, σε επίπεδο διαπραγματευτών, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε ερώτηση αν η κατάσταση στην Τουρκία απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση των ηγετών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «βεβαίως, εκφράστηκαν από πλευράς μας κάποιες ανησυχίες, αλλά η διαβεβαίωση είναι ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της πρόθεσης της Τουρκίας να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού».

Καταβάλλονται, είπε, προσπάθειες, ώστε να επιτευχθούν οριστικές συγκλίσεις, οι οποίες να οδηγούν σε λύση εντός του 2016.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «υπάρχει αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες διαφορές και δυσκολίες κατά τρόπο που ενώ θα αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες της κάθε κοινότητας, δεν θα επηρεάζονται τα δικαιώματα της άλλης».

Η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, δήλωσε, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα