ΠτΔ: Τα δικαιώματα της ΚΔ είναι επιβεβαιωμένα

Την διαβεβαίωση ότι τα δικαιώματα της ΚΔ και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο προεδρικό με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ΠτΔ ερωτηθείς να απαντήσει στις δηλώσεις Μποζκίρ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα παρά τις όποιες δηλώσεις από οποιονδήποτε.

Αναφορικά με τα ενταξιακά κεφάλαια ο ΠτΔ δήλωσε ότι για να ανοίξουν τα κεφάλαια πρέπει να είναι

διατεθειμένη η ΚΔ. Ο Νίκος Αναστασιάδης εξάλλου υπογράμμισε ότι αυτό είχε διαμηνύσει και στον Ντόναλτ Τούσκ κατά την εδώ επίσκεψή του.

Εξάλλου ο ΠτΔ αναφέρθηκε και στην ΑΟΖ με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι η ΚΔ έχει τις θέσεις της και αν ενοχληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα αντιδράσουμε, όπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν με παρόμοιες προκλητικές ενέργειες εκ μέρους Τουρκίας.

Το κλίμα των συνομιλιών

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επιστροφή του από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση είπε ότι «συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, εκεί όπου υπήρχαν συναντιλήψεις για να διαπιστωθεί πώς μπορεί να μετατραπούν σε συγκλίσεις.

Διαπιστώθηκε ότι και εκεί που υπάρχουν συναντιλήψεις συναντώνται ακόμα προβλήματα και ως εκ τούτου αυτό που έγινε, μια όντως δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση, είναι να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα κατά την επόμενη συνάντηση είτε από εμένα είτε από τον κ. Ακκιντζί για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα και να δούμε πού οδεύουμε».

Ερωτηθείς αν αυτό αφορά και βασικές αρχές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «όχι, αντίθετα στα θέματα βασικών αρχών μπορώ να πω ότι έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα σημαντικά θέματα. Υπάρχουν, όμως, επιμέρους θέματα στα οποία φαίνεται να υπάρχουν ακόμα και να παραμένουν διαφορές. Για αυτό και μιλούσα πάντοτε για συναντίληψη και όχι για συγκλίσεις.

Θα συνεχίσει ο διάλογος στις 18 και 25 Απριλίου και 9 Μαΐου».Κληθείς να δώσει παράδειγμα σε σχέση με αυτές τις διαφορές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «δεν θέλω να πω τίποτε πέραν των όσων έχω δηλώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα