Στη Γαλλία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα erasmus+

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ η ομάδα του Γυμνασίου – Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ συμμετείχε στην 5η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη μικρή πόλη Milhaud στη Γαλλία από τις 13 μέχρι τις 20 Μαρτίου 2016. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εννέα από τις δέκα χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με γενικό τίτλο “YOUropeans on the move- migrants between intergration and tradition.” Το θέμα – πολύ επίκαιρο στις μέρες μας- επεξεργάστηκαν όλες οι ομάδες μέσω της μουσικής και παρουσιάστηκαν εργασίες και αποτελέσματα εργαστηρίων

στα οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη των ομάδων. Μέσα από τη μουσική, το τραγούδι και την ποίηση έγινε προσπάθεια διερεύνησης του θέματος από αυτή τη σκοπιά. Διοργανώθηκε επίσης σεμινάριο που έδωσε μια εικόνα της κατάστασης όπως παρουσιάζεται σήμερα στην κάθε χώρα.

Παράλληλα με τις εργασίες που έγιναν στο σχολείο που μας φιλοξένησε, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αξιόλογα μέρη της περιοχής. Οι ομάδες επισκέφθηκαν την πόλη Μονπελιέ και το πανεπιστήμιο της όπου έγινε ξενάγηση στην Ιατρική Σχολή, μια από τις παλαιότερες της Ευρώπης. Επίσης η ξενάγηση στην παρακείμενη πόλη Nimes ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αφού η πόλη συμπεριλαμβάνεται στα σημαντικά Ρωμαϊκά αξιοθέατα της Προβηγκίας.

Η ομάδα του σχολείου μας επέστρεψε στην Κύπρο με σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.

Μαθητές και καθηγητές έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, δημιούργησαν φιλίες με άτομα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη συνάντηση του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα