ΠτΔ: Πρώτη προτεραιότητα η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας

Πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων σήμερα, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, ανέφερε σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι "η απόφαση του Κράτους να δημιουργήσει Ιατρική Σχολή

στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, κάτι που είναι σήμερα η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων".

"Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ θα αρχίσει από την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και του Οργανισμού για την Ασφάλιση Υγείας που θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

"Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προσπάθεια επίλυσης των όποιων εργασιακών διαφορών και εκκρεμοτήτων, όπως και των συνεισφορών των εμπλεκομένων ώστε χωρίς προσχήματα να προχωρήσουμε με επιτυχία στην υλοποίηση του στόχου που θέσαμε.

Ένας στόχος που όπως έχει ομόφωνα συμφωνηθεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις θα προβλέπει την έναρξη ισχύος του ΓΕΣΥ από την 1η Ιουνίου του 2019 για την εξωνοσοκομειακή φροντίδα, ενώ την 1η Ιουνίου του 2020, την πλήρη εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας". επισήμανε.

Έκανε λόγο για ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και αναβάθμιση τους, με την εγκατάσταση των Πανεπιστημιακών Ιατρών και εξελικτικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών. Επιβεβαίωση την πρόθεση να συζητήσει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιατρών, στη συνάντηση της 13ης Μαρτίου, έτσι ώστε να αρθούν οι όποιες δυσχέρειες που έχουν απομείνει.

"Είναι αδιανόητο σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα να συζητούμε ακόμα συνδικαλιστικά δικαιώματα και όχι πανεπιστημιακά ευρύτερα δικαιώματα που αφορούν οπωσδήποτε και θα ωφελήσουν και τους ιατρούς αλλά ιδιαίτερα και τους πολίτες", ανέφερε.

"Σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της Ιατρικής Σχολής θεωρώ ότι θα είναι και το σχεδιαζόμενο αγγλικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο από το 2018, θα έχει τη δυνατότητα προσέλκυσης φοιτητών από την περιοχή μας, αλλά και από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Με τις θυσίες του λαού μας και με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, εκεί και όπου φαίνεται ότι έχουμε όλοι κοινές ευαισθησίες, και φαίνεται ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, και είμαι βέβαιος θα πετύχουμε περισσότερα, ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα