Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά δεδομένα ΟΠΑΠ

Νέα τροπή προσλαμβάνει η διακρατική συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών εκ μέρους του ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε αστυνομική έρευνα για τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού. Την εξέλιξη αποκάλυψε, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, η Νομική Υπηρεσία. Μάλιστα, την είδηση επιβεβαίωσε απόψε με δήλωση του στο ΚΥΠΕ και ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας.

Θρυαλλίδα για τη

διεξαγωγή της έρευνας φέρεται να αποτέλεσε η άρνηση της εταιρείας να δώσει πρόσβαση στη Γενική Λογίστρια του Κράτους για εις βάθος έλεγχο των οικονομικών της δεδομένων.

Ο Γενικός Ελεγκτής, επισήμανε ενώπιον της Επιτροπής ότι ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος τήρησης της διακρατικής συμφωνίας πάσχει, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα 2 εκατομμυρίων τον μήνα. Τα ευρήματα έρευνας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη θα εκτεθούν με κάθε λεπτομέρεια κατά την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία θα κληθεί να παραστεί και ο ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, κύκλοι του ΟΠΑΠ δεν έκρυψαν την ενόχληση τους για τα όσα ακούστηκαν στη Βουλή. Ο Οργανισμός, φαίνεται να εξετάζει όλες τις επιλογές, τις οποίες έχει ενώπιον του και θα τοποθετηθεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Βεβαίως, εμφανίζονται ενοχλημένοι καθώς δεν προσκλήθηκαν στη συνεδρία για να εκφράσουν τα δικά τους επιχειρήματα.

Ίδιοι κύκλοι, εξάλλου,τόνισαν στο ΣΙΓΜΑ ότι δεν αρνήθηκαν οποιονδήποτε έλεγχο, απλώς ήθελαν να τηρηθεί η διαδικασία της εμπιστευτικότητας. Κάνουν δε λόγο για οργανωμένες διαρροές πληροφοριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα