ΠτΔ: Πράξαμε το καθήκον μας στο θέμα της Ελλάδας

Αναφορά στις εξελίξεις στην Ελλάδα έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας στη συνέλευση του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συμπαράσταση της Κύπρου προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, όπως είπε, τονίζοντας ότι η Λευκωσία μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, με διαβήματα προς τους Ευρωπαίους εταίρους ή στο βαθμό που μπορεί να επηρεάσει τις καταστάσεις, προσπαθεί να συμβάλει έτσι ώστε να αντιμετωπίσει

και η Ελλάδα, τα προβλήματα που σήμερα έχει ενώπιον της.

Υπέδειξε μάλιστα ότι αυτό που ήταν καθήκον μας να πράξουμε, το έχουμε πράξει σε όλο του το εύρος, ευχόμενος να ήμασταν εμείς εκείνοι που αποφασίζουν και εκείνοι που θα έτειναν την ουσιαστική χείρα βοηθείας, προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος συνέχισε και σήμερα τη μεσολάβηση του για την Ελλάδα. Είχε τηλεφωνικη επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησαν τα αιτήματα της Αθήνας.

Κανονικά η λειτουργία του ΧΑΚ

«Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου λειτούργησε κανονικά μέχρι στιγμής, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Μάριος Πηλαβάκης, διαβεβαιώνοντας ότι “η κατάσταση παρακολουθείται σε συνεχή βάση, ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Επίσης, τονίζεται ότι ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Κύπρο δήλωσε σήμερα ότι η EBRD θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, προκειμένου ο αντίκτυπος της ελληνικής κρίσης στην κυπριακή οικονομία να είναι ελάχιστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα