ΠτΔ: Με τίποτα δεν αλλάζει το ενεργειακό μας πρόγραμμα

«Με τίποτα» δεν αλλάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης όσον αφορά στα ενεργειακά, καθώς αυτή ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ και δεν επηρεάζεται από τις οποιεσδήποτε απειλές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει η Τουρκία, αλλά και η τουρκοκυπριακή κοινότητα, είναι πως οτιδήποτε γίνεται κατά τη διάρκεια των ερευνών για φυσικό αέριο, είναι προς όφελος όλων όσοι δικαιούνται τον φυσικό πλούτο της Κύπρου,

δηλαδή τον κυπριακό λαό είτε Ελληνοκύπριους είτε Τουρκοκύπριους.

Μέχρι την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση, υπάρχει μεγάλη απόσταση, είπε και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι έρευνες να γίνουν τώρα, προκειμένου να υπάρξουν οφέλη το συντομότερο δυνατό.

«Αν οι έρευνες συμβάλουν στο να εξευρεθεί μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα μας επιτρέψει να έχουμε σταθερότητα στον τόπο, θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής των δυνατοτήτων για καλύτερη και ευημερούσα Κύπρο», επισήμανε.

Επιπλέον, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο ΠτΔ ανέφερε ότι οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, από την πολιτική βούληση των συμμετεχόντων, ενώ τόνισε ότι σε όλα τα κεφάλαια που έχουν συζητηθεί, η πλευρά που έχει συμβάλει στο να υπάρξει πρόοδος, είναι η ελληνοκυπριακή.

Όπως είπε, αν χρειαζόταν να «καταγραφεί» η καλή θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς, θα χρειάζονταν πολλές σελίδες και άλλες τόσες αν χρειαζόταν να καταγραφούν τα «παράλογα» που κατά καιρούς προέκυψαν στην όλη διαδικασία.

Όσον αφορά στη δήλωση Έιντε για ενδεχόμενη «κρίση» που ίσως προκύψει, καλώντας όσους έχουν επιρροή να την ασκούν ώστε να μειώνουν την ένταση, ο ΠτΔ συμφώνησε επί τούτου.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε επιμένει ότι έχει τη στήριξη του Γ.Γ. του ΟΗΕ προκειμένου να παραμείνει στη θέση του, αλλά και για να διπλασιάσει τις προσπάθειές τους για επίλυση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα