Πέθανε ο DJ και μουσικός παραγωγός Ρόμπερτ Μάιλς

Ο DJ, μουσικός παραγωγός, συνθέτης και μουσικός Ρόμπερτ Μάιλς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο γεννημένος στην Ελβετία, ιταλικής καταγωγής, Ρόμπερτ Κοτσίνα, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, πέθανε χθες στο σπίτι του στην Ίμπιζα.

Τo ειδικό για dance μουσική website Edm Identity, δημοσίευσε πρώτο την είδηση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera». Την είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Μάιλς επιβεβαίωσε στο Press

Association ο φίλος του και μουσικός παραγωγός Τζ. Τ. Βανέλι, λέγοντας: «H τραγική είδηση του θανάτου ενός από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του καιρού μας, μού προκαλεί θλίψη. Ναι, είναι μία τραγωδία».

Ο Ρόμπερτ Μάιλς έγινε πολύ γνωστός με το θρυλικό κομμάτι «Children», το οποίο έγινε Νο 1 σε περισσότερες από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο και έφερε την trance μουσική, είδος dance ηλεκτρονικής μουσικής, στο προσκήνιο.

Μέσα σε δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το 1995, το τραγούδι έφτασε στην κορυφή των charts πολλών χωρών, ενώ παρέμεινε στο Νο1 του Euro Top 100 chart επί 13 συνεχόμενες εβδομάδες.

Ανάμεσα σε πολλά βραβεία, το «Children» χάρισε στον Robert Miles ένα BRIT Award. Το κομμάτι «Children» από το άλμπουμ του Dreamland, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «The Observer», γράφτηκε για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των θανάτων από τροχαία που σχετίζονταν με τα ναρκωτικά στην πατρίδα του την Ιταλία - η σκέψη ήταν ότι αν παίζονταν πιο ήρεμα κομμάτια στο τέλος ενός DJ set, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερο επιθετική οδήγηση μετά τη νυχτερινή έξοδο σε κλαμπ. (Το τραγούδι ήταν επίσης εμπνευσμένο εν μέρει από εικόνες παιδιών που του είχε φέρει ο πατέρας του από μία ανθρωπιστική αποστολή στην πρώην Γιουγκοσλαβία την περίοδο του πολέμου).

Από το τρίτο άλμπουμ του Ρόμπερτ Μάιλς, Organik, που κυκλοφόρησε το 2001, κομμάτια αποτελέσαν μουσική επένδυση σε διάφορες ταινίες του Χόλυγουντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα