Ειδικές συνεδρίες για Κυπριακό ανακοίνωσε ο Κοτζιάς σε ΕΣΕΠ

Ειδικές συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) της Ελλάδας, πρότεινε ο Υπουργός Εξωτερικών για το Κυπριακό, τις ενεργειακές εξελίξεις που επηρεάζουν την Ελλάδα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και άλλα.

Τοποθετούμενος κατά τη χθεσινή σύσκεψη του διακομματικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε ιδιαιτέρως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη σημασία της ενεργειακής διπλωματίας ως μέσο προώθησης

των στρατηγικών συμφερόντων, της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ανάδειξης της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας.

Τη βασική στρατηγική της Ελλάδος στον ενεργειακό τομέα, είχε αναπτύξει μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος σε σύντομες δηλώσεις του αναφέρθηκε στον υπερανδριατικό αγωγό ΤΑΡ, τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου, τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από Ελλάδα σε Κύπρο και Ισραήλ και άλλα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Σταθάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος, ιδίως υπό το φως όλων όσων συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας πως πρόκειται για ζήτημα που ξεφεύγει του στενού ενεργειακού ενδιαφέροντος. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, προσήλθαν στην αίθουσα πανεπιστημιακοί, συνεχίζοντας τη συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την Τουρκία.

Στην ενημέρωση και συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, να δηλώνει μετά ότι «δεν προέκυψε τίποτε το ιδιαίτερο», και τον υπεύθυνο για θέματα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη να είδε θετικά ότι η κυβέρνηση, όπως είπε, θέλει να ακολουθήσει την εθνική ενεργειακή στρατηγική που χάραξε η δική του παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, από το 2010-2014 που ήταν στη κυβέρνηση, αρκεί αυτό, πρόσθεσε, να εφαρμοστεί και να μη μείνει στα χαρτιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα