ΠτΔ: Η Κύπρος καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης

Η Κύπρος καταγράφει ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επεσήμανε ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία για την προώθηση επενδύσεων και για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση απονομής των διεθνών βραβείων επενδύσεων που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) και το περιοδικό Gold, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο

Πρόεδρος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του CIPA για την αποκατάσταση της κυπριακής οικονομίας και την προώθηση της Κύπρου ως ενός ελκυστικού προορισμού για ξένους επενδυτές.

Αναφέροντας ότι κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, ο Πρόεδρος είπε ότι μέσω αυτού του πακέτου μεταρρύθμισης, το φορολογικό μας σύστημα γίνεται ακόμη πιο δίκαιο και πιο ανταγωνιστικό, ενώ ταυτόχρονα εισάγονται κίνητρα για νέες επιχειρήσεις και επενδύσεις. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι νέες φορολογικές απαλλαγές για κεφάλαια έχουν προταθεί στη βάση μείωσης ενός νοητού επιτοκίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι χάρη στη συλλογική σκληρή δουλειά, την αποφασιστικότητα και τις θυσίες του λαού μας, η Κύπρος καταγράφει ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με σταθεροποίηση των ποσοστών της ανεργίας με τα πρώτα σημάδια πτωτικής τάσης.

Σημείωσε ακόμη ότι η αποκατάσταση της οικονομίας αντανακλάται και στον αριθμό και μέγεθος ξένων επενδύσεων τους τελευταίους 12 μήνες, στον τραπεζικό τομέα, στον τομέα του τουρισμού, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και άλλων.

Υπογράμμισε εξάλλου το τερματικό VTT στο Βασιλικό, ένα έργο 300 εκ. ευρώ, «έργο που θυμίζει σε όλους ότι η Κύπρος όχι μόνο ‘στέκεται στα πόδια της’, αλλά προχωρεί προς τις επιτυχίες που τις αξίζουν». Αναφέρθηκε επίσης στη ζήτηση για νέες επενδύσεις όπως είναι το καζίνο, η νέα μαρίνα της Αγίας Νάπας και άλλες.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε πρόσφατη μελέτη του CIPA, ξένοι επενδυτές έχουν εκφράσει σημαντικά περισσότερη αισιοδοξία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ωστόσο στις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να γίνουν και τις οποίες προωθεί η Κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον τομέα της Ενέργειας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αποτελεί έναν στρατηγικής σημασίας τομέα με υποσχόμενες προοπτικές, προσθέτοντας ότι το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ ανακηρύχθηκε εμπορεύσιμο.

«Υποσχόμενες ευκαιρίες για ανάπτυξη υπάρχουν και σε άλλους τομείς, όπως ναυτιλία, ο τουρισμούς, τα έργα ανάπτυξης, η εκπαίδευση, η υγεία, η έρευνα και η καινοτομία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείωσε ότι «η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία για επενδύσεις και ανάπτυξη. Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ άοκνα για την εξεύρεση μιας λύσης που θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων και να εδραιώσουμε ένα ευρωπαϊκό κράτος σε ολόκληρη την Κύπρο».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με τις κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις θα δημιουργήσουμε ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και θα επιτύχουμε να ανοίξουμε το δρόμο για μεγαλύτερη ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα