Ψηφοδέλτιο ΕΔΕΚ: Οι επικρατέστεροι και ο γρίφος «Σιζόπουλος»

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να καταρτιστεί πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων ανά επαρχία έχει καταρτιστεί και απομένουν ορισμένες θέσεις, που θα συμπληρωθούν αναλόγως της έκβασης των συζητήσεων

που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στο κόμμα και εν δυνάμει υποψηφίους.

Γρίφος ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Γρίφος παραμένει η απόφαση για το πού τελικά ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος θα είναι υποψήφιος. Τα σενάρια είναι δύο: είτε θα κατέλθει στη Λευκωσία, είτε στη Λεμεσό. Εάν, τελικά, ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέλθει στη Λεμεσό, τότε ο νυν βουλευτής Λεμεσού της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης –όπως ο ίδιος έχει δηλώσει- δεν θα είναι υποψήφιος. Εάν ο Πρόεδρος του κόμματος επιλέξει να είναι υποψήφιος στη Λευκωσία, τότε μειώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων, διότι αυτομάτως «κλειδώνει» η μια εκ των δύο εδρών που η ΕΔΕΚ έχει σήμερα.

Συγκλίνουσες πληροφορίες του SigmaLive φέρουν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο να κατέρχεται ως υποψήφιος στην Λεμεσό. Παρ’ όλα αυτά, στρατηγική του κόμματος φέρεται να είναι η επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

Δεν επαναδιεκδικούν οι νυν

Γιαννάκης Ομήρου, Γιώργος Βαρνάβα, Φειδίας Σαρίκας και Ρούλα Μαυρονικόλα καταστατικά δεν μπορούν να επαναδιεκδικήσουν, διότι συμπλήρωσαν το όριο των κοινοβουλευτικών θητειών.

Ο Νίκος Νικολαΐδης έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος, εάν το επιθυμεί. Όμως, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, πληροφορίες του SigmaLive φέρουν τον Μαρίνο Σιζόπουλο να επιλέγει την Λεμεσό. Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Νικολαΐδης δεν θα επαναδιεκδικήσει.

Υποψηφιότητες ανά επάρχια

Σε ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες του κόμματος ανά επαρχία, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive κάποια ονόματα έχουν «κλειδώσει», ενώ, την ίδια στιγμή, η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με εν δυνάμει υποψηφίους.

Λευκωσία

Κωστής Ευσταθίου - Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΕΚΜαρία Βασιλειάδου - Α’ Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚΜαρίνος Θεοδώρου - Β’ Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚΚούλλης Μαυρονικόλας - πρώην Υπουργός Άμυνας και πρώην Ευρωβουλευτής ΕΔΕΚ

Λεμεσός

Μαρίνος Σιζόπουλος - Πρόεδρος ΕΔΕΚ (στο τραπέζι παραμένει καί η επιλογή της Λευκωσίας)

Λάρνακα

Χρυσός Τουλούπης - Γραμματέας Κ.Ε. ΕΔΕΚΑνδρέας Χριστοφόρου - Αναπληρωτής Πρόεδρος Επαρχιακής ΛάρνακαςΈντονο ενδιαφέρον επιδεικνύει ο πρώην Ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Σοφοκλής Σοφοκλέους

Αμμόχωστος

Γιάννης Λούβαρης - Μέλος Π.Γ. ΕΔΕΚΛευτέρης Ανδρέου - Πρόεδρος Επαρχιακής Αμμοχώστου ΕΔΕΚΜαρία Κυπριανού - Υπεύθυνη Θεματικής Δικαιοσύνης ΕΔΕΚΠέτρος Γεωργίου - Μέλος Κ.Ε. ΕΔΕΚΖαχαρίας Τσίρτος - Οδοντίατρος

Πάφος

Βάσσος Δημητρίου - Δημοτικός σύμβουλος ΕΔΕΚΣωκράτης Σωκράτους - ΔημοσιογράφοςΑνδρέας Πετρίδης - ΙατρόςΗλίας Μυριάνθους - πρώην βουλευτής ΕΔΕΚ, αντικατέστησε τον Γιαννάκη Ομήρου όταν υπουργοποιήθηκε ως ΥΠΑΜ επί προεδρίας αειμνήστου Γλ. Κληρίδη

Κερύνεια

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει η Στέφανη Ανδρέου Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΔΕΚ

Αριστίνδην

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το εν λόγω θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άτομα που δεν είναι ενταγμένα στην ΕΔΕΚ, όμως, ασπάζονται θέσεις του κόμματος. Και αυτό το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η τελική λίστα ονομάτων θα τεθεί για έγκριση ενώπιον του Πολιτικού Γραφείο και ακολούθως θα επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή (εξαιρούνται οι Αριστίνδην υποψήφιοι).

Keywords
Αναζητήσεις
psifodeltio edek 2016, psifodeltio edek
Τυχαία Θέματα