ΔΗΣΥ προς ΑΚΕΛ: «Κοιταχτείτε στον καθρέφτη»

Με έντονο ύφος απαντά ο ΔΗΣΥ στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία.

Σε δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει ότι «οι άνθρωποι και μαζί η κυβέρνηση προσπαθούμε και οι αριθμοί ακολουθούν». «Το ΑΚΕΛ», συνέχισε, «καλά κάνει να ψάξει έναν καθρέφτη».

Νωρίτερα, ο Αναπλ. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είχε εξαπολύσει

δριμεία επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, διαμηνύοντας χαρακτηριστικά «τοις φρονίμοις ολίγα».

Αυτούσια η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου

Οι άνθρωποι και μαζί η Κυβέρνηση προσπαθούμε και οι αριθμοί ακολουθούν.

Το ΑΚΕΛ όμως καλά κάνει να ψάξει έναν καθρέφτη.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί το ΑΚΕΛ επιζητά διαρκώς να υπενθυμίζει την οικονομική καταστροφή την οποία προκάλεσε στη χώρα η διακυβέρνησή του.

Με σημερινή ανακοίνωση και πάλι εμφανίζονται όχι μόνο να σχολιάζουν αμετροεπώς την οικονομική κατάσταση των πολιτών και την ανεργία, αλλά και να καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης. Νομίζουν άραγε πως μπορεί να ξεχάσουμε ότι περνώντας από την εξουσία σχεδόν τετραπλασίασαν την ανεργία και από 3,7% που ήταν το 2008 φεύγοντας από το προεδρικό άφησαν πίσω 15%;

Όταν το ΑΚΕΛ μιλά για τις χιλιάδες ανέργων ή για νέους ανθρώπους που προτιμούν να μείνουν στο εξωτερικό, θα έπρεπε να έχει το θάρρος να κοιτάξει στον καθρέφτη.

Πώς μπορεί ακόμα να μιλούν για τα «κοινωνικά παντοπωλεία», τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στην Κύπρο εξαιτίας της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ;

Πώς μπορεί να μιλούν για περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό όταν αυτές ξεκίνησαν από τους υπουργούς Καζαμία-Σαρλή και σε συνέχεια του Μνημονίου που ζήτησε από τον Ιούλιο 2012 η κυβέρνηση τους αφού πρώτα χρεοκόπησε την Κύπρο;

Πριν μιλήσουν για τον κίνδυνο φτώχειας, είδαν ποτέ τα στοιχεία της περιόδου 2008-13; Νομίζουν υπάρχει κανένας που δεν ξέρει ότι είναι το ΑΚΕΛ που έφερε ξανά φτώχεια και στερήσεις στην Κύπρο;

Σε ένα συμφωνούμε όμως με το ΑΚΕΛ. Στην παραίνεση με την οποία καταλήγει: «τοις φρονίμοις ολίγα».

Τους καλούμε, επιστρατεύοντας στοιχειώδη φρόνηση, να καταλάβουν εκείνο που συνέβηκε και που μας έχουν προκαλέσει: βρέθηκαν στην εξουσία και έπαιξαν με τους βασικούς μηχανισμούς και τη λογική της οικονομίας. Αυτοί έπαιξαν, αλλά δυστυχώς χάσαμε όλοι! Έχασε ο κυπριακός λαός και ο Κύπριος πολίτης. Και πολλά μάλιστα! Γι’ αυτό «τοις φρονίμοις ολίγα»

Θέλει, λέει, το ΑΚΕΛ να μιλήσει και με αριθμούς. Παραλείπουν όμως το κυριότερο. Ότι μετά από περισσότερα από τρία χρόνια βαθιάς ύφεσης που ήταν το αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης ΑΚΕΛ-Χριστόφια, το 2015 για πρώτη φορά η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη. Έστω και μέσα από δυσκολίες, η κυπριακή οικονομία βρίσκει ξανά δρόμο ανάπτυξης.

Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει βεβαίως λύσει αυτομάτως τα προβλήματα. Δείχνει όμως το δρόμο στον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε με προσοχή, υπομονή και αποφασιστικότητα. Προκειμένου να απαλείψουμε και όλες τις ζημιές που άφησαν πίσω τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα