Ψάχνουν το δρόμο για μια νέα Γενεύη

Την κατεύθυνση που όπως όλα δείχνουν θα έχει κατάληξη μια νέα Γενεύη, θα αποφασίσουν μεθαύριο Αναστασιάδης και Ακιντζί, στο πλαίσιο αξιολόγησης των διαπραγματεύσεων, αναμένοντας παράλληλα το ξεκαθάρισμα των θέσεων Αθήνας και Άγκυρας.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ, «αναμένουμε, τις επίσημες θέσεις Ελλάδας

- Τουρκίας για την Γενεύη και οι δύο ηγέτες θα κρίνουν πως μπορεί να συνεχιστεί η διαδικασία. Στις 17 Μάϊου θα υπάρχει κατεύθυνση πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για μια ενδεχόμενη διάσκεψη στη Γενεύη. Κοινή αντίληψη, είναι ότι πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και το κεκτημένο που έχει επιτευχθεί να μην τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο».

Την Πέμπτη Αθήνα και Λευκωσία θα χαράξουν κοινή γραμμή πλεύσης καθώς θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Θα έχει μεταξύ άλλων συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τον οποίο θα ανασκοπήσουν τα αποτελέσματα των επαφών Τσίπρα με Ερντογάν και Γ.Γ.
Αγκάθι παραμένει το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «αν παραχωρήσεις τις 4 ελευθερίες στους Τούρκους τάχα ίση μεταχείριση στην ουσία επιτρέπεις, αν πολιτική της Τουρκίας είναι τέτοια και δεν έχω λόγους να μην ανησυχώ, σε χρόνο μηδέν να αλλοιωθεί ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου. Αυτά ενέχουν κινδύνους τους οποίους ο καθένας πρέπει να λαμβάνει υπόψη όταν εκπροσωπεί μία κοινότητα».

Παρά ταύτα η προσπάθεια, είπε ο Πρόεδρος θα συνεχιστεί γιατί μη λύση θα είναι ζημιά για όλους, προσθέτοντας ότι «έχουμε προβλήματα. Καταβάλλουμε προσπάθειες να ξεπεραστούν. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις μαθητών στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Προεδρικό ο μη κυβερνητικός οργανισμός Reaction.

Keywords
Τυχαία Θέματα