Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάμεσα σε Πάφο και Ισραήλ

Την περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασία θα επιδιώξουν να προωθήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και η πρεσβεία του Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη σημερινή συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή Επιμελητηρίου Πάφου με την Πρέσβειρα του Ισραήλ Yael Ravia Zadok στην Πάφο.

Στα πλαίσια της συνάντησης, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, έγινε ανασκόπηση των σχέσεων του Επιμελητηρίου

Πάφου με την πρέσβειρα του Ισραήλ, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου πριν δύο μήνες στο Ισραήλ.

Είπε επίσης ότι ανασκοπήσαμε τις συναντήσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για συνεργασία των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στους τομείς παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προσθέτοντας πως συζητήθηκαν και θέματα υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη πως στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε μια μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν που προβλέπει τη διοργάνωση σεμιναρίων και παρουσιάσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο Ισραήλ.

Σκοπός μας, συνέχισε, είναι να γνωστοποιηθεί το θεσμικό περιβάλλον το οποίο υπάρχει στις δύο χώρες όσον αφορά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες καθώς και η προεργασία που πρέπει να γίνει για να έρθουν οι δύο πλευρές κοντά.

Από την πλευρά της η πρέσβειρα του Ισραήλ Yael Ravia Zadok ανέφερε πως η ανταπόκριση της είναι θετική, δηλώνοντας πως τόσο ο τόπος όσο και οι άνθρωποι της Κύπρου είναι εξαιρετικοί.

Πρόσθεσε επίσης πως επιδιώκει τόσο η ίδια όσο και το Ισραήλ μια συνεργασία που θα περιλαμβάνει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα και τους ομογενείς της Ελλάδας και του Ισραήλ έτσι ώστε να υπάρχει μια αποτελεσματική συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα