Προβοκάτσια μυρίζουν οι σταυροί σε Ξάνθη-Κομοτηνή (ΦΩΤΟ)

Φοβερά πράγματα διαδραματίζονται στη Θράκη λίγες ώρες πριν από την προκλητική επίσκεψη Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ελλαδικό Τύπο, οι τουρκόφρονες του Προξενείου Κομοτηνής, υπολογίζουν πως θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν 10.000 με 15.000 μειονοτικούς στη φιέστα υποδοχής το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως. Εκεί θα μαζευτούν κρατώντας τουρκικές σημαίες, ενώ ενδεχομένως να αναρτήσουν και πανό με προβοκατόρικα συνθήματα.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης Ελένη Χατζηγεωργίου επιβεβαίωσε πληροφορίες για σταυρούς

που ζωγραφίστηκαν στις πόρτες των σπιτιών ψευτομουφτίδων, βουλευτών, δημοσιογράφων, σε μουσουλμανικές συνοικίες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ενδέχεται να πρόκειται για προβοκάτσια. Η κα Χατζηγεωργίου εξήγησε πως τις προηγούμενες μέρες, μαζί με άλλους συλλόγους με τους οποίους χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο» τον Ερντογάν μέσω κοινής ανακοίνωσης, είχαν προειδοποιήσει, σε συνέντευξη Τύπου, για προβοκατόρικες ενέργειες.

«Ήταν κάτι που περιμέναμε. Εδώ συμβαίνουν τρελά πράγματα. Έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε πρόσβαση στην Κομοτηνή σε μια απόσταση 15 χιλιομέτρων. Εμείς, ως πολίτες, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Δεν μπορεί ο Δήμος Αρριανών –Ροδόπης να βγάζει ανακοίνωση μέσω Facebook -στην τουρκική γλώσσα μάλιστα- και να καλεί τους πολίτες να δηλώσουν ποιοι θέλουν να πάνε στην Κομοτηνή να δουν τον Ερντογάν, με δωρεάν δρομολόγιο. Με όλα τα τοπωνύμια της διαδρομής γραμμένα στα τουρκικά. Έλεος!», είπε.

Άγνωστοι, επίσης, πέταξαν σε χωριά της Ροδόπης και της Ξάνθης (Αρριανά, Λύκειο, Δειλινά, Φιλλύρα, Εχίνο, Κένταυρο, Μύκη, Γλαύκη) φέιγ βολάν, να γράφουν στα τουρκικά «Σκέψου το ξανά! Ο Erdogan θα φύγει. Εσύ και αύριο θα είσαι εδώ».

Οι υποψίες ότι το περιστατικό με τους ζωγραφισμένους σταυρούς αποτελεί τουρκική προβοκάτσια με σκοπό να δημιουργηθεί ένταση, ενισχύεται και από ένα άλλο, παρόμοιο περιστατικό. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα, μέλη της κοινότητας Αλεβιτών στην επαρχία Malatya της Τουρκίας εξέφρασαν την ανησυχία τους, αφού τουλάχιστον δεκατρία από τα σπίτια τους σημαδεύτηκαν με κόκκινο σταυρό από «άγνωστους».

(Φωτογραφίες από σπίτια Αλεβιτών)

Keywords
Τυχαία Θέματα