Σχέδιο ψηφίσματος για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα

Στις 9.30 τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με στόχο να συζητηθεί και να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προσχέδιο ψηφίσματος που ζήτησε να καταθέσει το ΑΚΕΛ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναφορικά με τις εξελίξεις που πυροδότησε στη Μέση Ανατολή η αναγνώριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη την Παρασκευή, κατά την κατάθεση νομοθετημάτων στην Ολομέλεια της Βουλής, στη σύσκεψη αρχηγών θα τεθεί και η διαδικασία για την αναπομπή του νόμου για την ακίνητη ιδιοκτησία, που ψηφίστηκε σε νόμο μετά από πρόταση νόμου του Βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου.

Στο μεταξύ, κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κείμενο κανονισμών, το οποίο συζητά σε έκτακτη συνεδρία η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, που αφορά τον φόρο προστιθέμενης αξίας για τη μη ανεπτυγμένη οικοδομήσιμη γη.

Όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης, το σχέδιο ψηφίσματος και η αναπομπή, εφόσον αποφασιστεί έτσι κατά τη σύσκεψη αρχηγών, θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας τη Δευτέρα, πριν από την έναρξη της συζήτησης για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στο αίτημα του ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το προσχέδιο ψηφίσματος, έφερε αντίρρηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος υπενθύμισε τη διαχρονική θέση των Βουλευτών του ΑΚΕΛ, ότι η Βουλή δεν θα πρέπει να καλείται να τοποθετηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ψηφίσματα.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα