Πρωτοβουλία Συνεργατισμού για "τοξικά δάνεια"

Μέχρι και 50% έκπτωση θα επωφεληθούν οι πελάτες των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, εάν αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε διάστημα από 3 μήνες έως ένα χρόνο.

Με καινούρια εκστρατεία ο Συνεργατισμός κάνει προσπάθεια για εξομάλυνση των Μη εξυπηρετούμενων δανείων και ειδικότερα των «τοξικών».

Η προσπάθεια αφορά 17,000 προβληματικές χορηγήσεις και πιστωτικές κάρτες που ανέρχονται στο ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ και ενώ βρίσκονταν στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων πλέων έχουν περάσει στην κατηγορία των τοξικών.

Σύμφωνα με τον κ.Νικόλα Χατζηγιάννη,

Γ.Δ Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας,την διαδικασία για το νοικοκύρεμα των υποθέσεων θα την αναλάβουν εξωτερικοί συνεργάτες και ειδικότερα δικηγορικά γραφεία αφού πρώρα προηγήθηκε η κατηγοριοποίηση αυτών των υποθέσεων, με βάση μια μαθηματική ανάλυση.

Ειδικότερα οι υποθέσεις αφορούν δάνεια που συνδέονται με πιστωτικές κάρτες ή δάνεια με εγγυήσεις που είναι ανεξασφάλιστα και τερματισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν εξεταστεί από πολλές απόψεις.

Το χαρτοφυλάκιο των υποθέσεων ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τον Νικόλα Χατζηγιάννη Γενικό Διευθυντή της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, έχει μεταφερθεί σε μια ειδική κατηγορία στον ισολογισμό όπου και θα διαχειριστεί με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία.

Ο κ. Χατζηγιάννης σημειώνει ότι στόχος για τους πελάτες του συνεργατισμού είναι να βρεθούν λύσεις και να μπορεί να γίνει μια ομαλοποίηση στην αγορά πίστωση και τελικά στην οικονομία.

Η προσπάθεια αυτή από τον Συνεργατισμό, μετά από 5 μήνες ετοιμασίας της υποδομής, αναμένεται να αρχίσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και θα αφορά περίπου 1000 υποθέσεις ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα