Πρωτοβουλία ΕΔΕΚ για επίλυση του θέματος των αξιογράφων

Πρωτοβουλίες για επίλυση του προβλήματος, που ταλανίζει εδώ και δυόμισι χρόνια τους κατόχους τραπεζικών αξιογράφων, αναλαμβάνει η ΕΔΕΚ.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος, Γιώργος Βαρνάβα, θα καταθέσει στη Βουλή ψήφισμα για τους κατόχους αξιογράφων, το οποίο εισηγείται να εξασφαλισθούν για κάθε αξιόγραφο οι πρώτες 100 χιλιάδες ευρώ, όπως συνέβη και με τις καταθέσεις.

Για κάθε αξιόγραφο, από το υπόλοιπο πέραν των 100 χιλιάδων, που θα απομείνει, να

αφαιρεθεί το ποσό των τόκων, που, ήδη, ο κάτοχος έλαβε μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Το υπόλοιπο ποσό να αποδοθεί στους κατόχους ή στους κληρονόμους τους σε περίοδο πέντε χρόνων, 20% κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 2018.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε επιστολή, που απέστειλε στον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, διαβεβαιώνει ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να υποστηρίζει με θέρμη τον δίκαιο αγώνα τους, καταδικάζοντας την «παρελκυστική τακτική που κάποιοι ακολουθούν για να συγκαλύψουν τη μεγάλη απάτη σε βάρος τους».

Ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει, επίσης, ότι «η Λαϊκή Τράπεζα, όταν αποφάσισε να τερματίσει την καταβολή των τόκων, ήταν κρατική και το κράτος φέρει ευθύνες, γιατί η εποπτική του Αρχή δεν προστάτευσε τους πολίτες από την εξαπάτηση, αλλά και γιατί οι τράπεζες δεν εφάρμοσαν τις πρόνοιες του ενημερωτικού δελτίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα