Κρίσιμη μέρα για το πλαίσιο αφερεγγυότητας

Κρίνεται σήμερα το μέλλον του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Ενώπιον των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών θα συνεχισθεί σήμερα η εξέταση των νομοσχεδίων, που διέπουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Κατά τη συνεδρία, στην οποία έχουν προσκληθεί οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και ο Γενικός Εισαγγελέας, αναμένεται πως τα κόμματα θα ανοίξουν τα χαρτιά τους σε σχέση με τις τροπολογίες,

που ετοιμάζουν, ώστε να βελτιώσουν όσο μπορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Από όσα θα λεχθούν, πιθανότατα, θα ξεκαθαρίσει και το μέλλον του ίδιου του πλαισίου και ειδικότερα κατά πόσον αυτό θα υπερψηφιστεί ή θα καταψηφιστεί κατά την έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής στις 17 Απριλίου.

ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι αν δεν υποστηριχθούν οι τροπολογίες τους δεν πρόκειται να ψηφίσουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Στη διάρκεια της συνεδρίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσουν εξηγήσεις σε σχέση με την προεδρική αναπομπή του νομοθετήματος, που απαγορεύει εκποιήσεις ακινήτων, για τα οποία ο αγοραστής δεν πήρε τίτλο ιδιοκτησίας, συνεχίζει να καταβάλλει τις οφειλές του στο σχετικό δάνειο, αλλά ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης, που έχει υποθηκευμένη την ανάπτυξη, δεν πληρώνει τα δάνειά του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, θα παραστεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, στην κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της αναπομπής του Νόμου και θα καταθέσει ενώπιον της Βουλής τις θέσεις, σκέψεις και εισηγήσεις της Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα