Πρώτη δράση με περιβαλλοντικό μήνυμα σε δημόσιο νοσοκομείο

Η πρώτη δράση με περιβαλλοντικό μήνυμα σε δημόσιο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Together ,στα πλαίσια της εκστρατείας Lets do it Cyprus! ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο, η οποία έγινε στις 2 Απριλίου με τη συμμετοχή 35500 Εθελοντών.

Η Επίτροπος και το Δίκτυο αποφάσισαν μετά την

εκστρατεία Απριλίου τη διοργάνωση μίας δράσης σε κάθε επαρχία μέχρι το καλοκαίρι. Στην Πάφο η δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα, δήλωσε η κ. Παναγιώτου στο ΚΥΠΕ, στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τριάντα περίπου εθελοντές, που δήλωσαν συμμετοχή στηρίζοντας για πολλοστή φορά τις δράσεις του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Δικτύου Εθελοντών Τοgether.

Στις δηλώσεις της η κ. Παναγιώτου έστειλε το μήνυμα ότι η οικολογία και η φροντίδα του περιβάλλοντος συνδέεται με την υγεία και με την ποιότητα ζωής. Το να είμαστε ενεργοί πολίτες και το να εργαζόμαστε για το “εμείς” είναι πολύ σημαντικό, είπε, προσθέτοντας πως χρειάζεται σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας προς τη φύση και προς τα δημόσια κτίρια.

Η εκδήλωση στην Πάφο περιλάμβανε -όπως είπε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, βάψιμο με οικολογικές, αντιβακτηριδιακές βαφές, καθαριότητα, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στον όροφο συμπεριλαμβανομένου και κάδου ανακύκλωσης φαρμάκων, όπου το κοινό θα μπορεί να τοποθετεί τα ληγμένα φάρμακα, τοποθέτηση σαλονιού από επαναχρησιμοποιημένα έπιπλα από τους ΡΕΤΟ, που εφαρμόζουν πρόγραμμα επανένταξης ατόμων που κάνουν απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ κ.ά.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως αναφέρθηκε, είναι η διασύνδεση της υγείας με την οικολογία καθώς και η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη.

Η κ. Παναγιώτου είπε, τέλος, πως όλα αυτά τα κτίρια που φιλοξενούν τις δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να τα φροντίζουμε σημειώνοντας πως αυτή η φροντίδα μας επιστρέφεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα